(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEKİN SÖZ VERDİ!..

EREĞLİ
  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret ettiği bildirildi.
  KGD’den yapılan yazılı açıklamaya göre, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak’a gelen Tekin, KGD Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav ile yöneticiler tarafından karşılandı.
  Gazetecilerle sohbet eden Tekin, yerel medyayı önemsediğini belirterek, “Yerel medyaya destek vereceğiz” dedi.
   Tekin, yerel medyanın sorunlarıyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:
  “Gazetelerin manşetlerinde maden cinayetleri çok yer almıyor. Basının görevi ayrıca duyarlı toplumu harekete geçirmektir. Ama yerel medya bu konuda daha duyarlı davranıyor. Fakat bunun yanında yerel medyanın çok ciddi sorunları var. Bizim de yerel medyayla ilgili çok ciddi bir hazırlığımız var. Her şeyden önce gazeteciliğin kriterleri olması lazım. Bunun için de bugün RTÜK dediğimiz benzer bir kurum olursa kim gazete yapabilir ya da kim yapamaz belli olur. Bir sorumluluk olur. Seçime 2 ay kala gazete çıkıyor. Bunlar önlenmiş olur.
  Aynı zaman da ekonomik özgürlük olursa, basın özgürlüğü olur. Basının ekonomik özgürlüğü olmadığı için bu eleştiriler oluyor. Basının ekonomik özgürlüğünün olması için reklam payının belli bir bölümünün mutlaka yerel medyaya ayrılması gerekiyor. Bunun içinde bir kurumun oluşması gerekiyor. Bütün bu hazırlıklarımız var ama iktidarı ikna edebilirsek, siz ikna edebilirseniz yerel medyanın yaşaması için yapılması gereken ne destek varsa bizde bu destekleri sunmak istiyoruz. Toplumsal özgürlükte buna benzerdir.
  Dünyanın her yerinde basının özgürlüğü vardır. Her şeyden önce medya özgürlüğünün Anayasal bir özgürlüğünün olması lazım. İktidara dayalı bir medya özgürlüğü olmaz. Son 30 yılda basın mensupları iktidarın çarklarına uymuştur. Çalışan gazetecilerin tatili olmaz mı? Bir bayram gazetesi çıkıyordu ama onu da ranta kurban ettiler.”
  CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün de hazır bulunduğu ziyarette Dernek Başkanı Sav ile KGD eski Başkanı Atilla Öksüz tarafından, Tekin’e CHP Merkez İlçe Kongresi’nde konuşma yaparken Öksüz’ün çektiği bir fotoğraf hediye edildi.



Bu sayfayı yazdır

18.01.2013 15:39:11

Bu haber 3741 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 32 kişi online
Toplam ziyaret : 76.111.704

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
230 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri