(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

LOKANTALAR YARIN MÜHÜRLENİYOR!

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ Genel Müdürü Oğuz Özgen’in şikayeti üzerine, Bozhane Barınağı’ndaki balık lokantalarını mühürlemek zorunda kalıyoruz” dedi.
  Posbıyık, Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda yaptığı konuşmada, 1994 öncesi Bozhane Barınağı’nın alkollü içki içenlerin, tiner koklayanların barındığı insanların bıçaklandığı, öldürüldüğü huzursuz yerler olduğunu söyledi.
  Belediye Başkanlığı’na seçildiği 1994’den sonra mevkide adeta reform yaptıklarını hatırlatan Posbıyık, şöyle dedi:
  “Hazırladığımız kentsel tasarım projesini belediye meclisinden geçirdik. Buralara da yeme içme bölümü ve çiğ balık satış yerleri koyduk. Buraların çok basit şekilde yasal hale getirilmesi beklenirken, iktidar tarafından engellendi. Aslında mevzuatla ilgisi yok ama yetki ve kanun ellerinde olduğu için Ereğli’de bir takım insanların başarı kazanması için kıskançlıktan dolayı buralar engellenmeye başlandı. Valilik tarafından sürekli olarak yıkılması için belediyeye yazılar gönderildi. Ereğli halkının menfaatlerini korumak için bir çok defalar mahkemeye gidiyorum. Mahkemeye gittiğimiz için de tabi ki üzülüyoruz, huzursuz oluyoruz. Ancak, bu konuda huzursuz değilim
  Çünkü balık lokantaları sayesinde buralarda 300-500 insan ekmek yiyor. Belediye Başkanı ve meclis üyeleri olarak 500 kişinin ekmek yediğini görmezden gelemezsiniz. İleriki tarihlerde başımın belaya girebileceğini bildiğim halde gelen yıkım emirlerini dinlemedim. Çünkü burası aynı zamanda ilçenin en gözde yeri. Gecenin ilerleyen saatlerinde iki genç kız buraya gelerek biralarını içebiliyordu. Bu bir çağdaşlıktır. Ereğli’nin çağdaşlığıdır. Bununla mutlu olmaya başladım. Bu nedenle yıkım yapmadım.”
  
  GENEL MÜDÜRÜ ELEŞTİRDİ
  
  Posbıyık, son olarak ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen’in, şikayeti üzerine ilçeye mülkiye müfettişlerinin geldiğini belirterek, şunları söyledi:
  “Nedense sürekli olarak taviz vererek iyice azıttığımız ERDEMİR, boğazımızı sıkmaya başladı. Ordu Yardımlaşma Kurumu bu memlekette öyle şımartıldı ki, yerlerimizi elimizden almaya başladı. ERDEMİR Genel Müdürü Özgen, balık lokantalarının ruhsatsız olduğu gerekçesiyle şikayette bulundu. Daha sonra olayı incelemek üzere müfettişler geldi. Müfettişlerin, ERDEMİR’deki ruhsatsız yapılaşmaya yönelik araştırmalarında haklı olduğumuz ortaya çıktı. Artık ERDEMİR her gün belediyeye ruhsat müracaatında bulunuyor. Ama bu şikayet üzerine yapılan incelemede balıkçı barınakları konusunda suçlu bulunduk. Çünkü ben, bile bile lades yapmıştım. Orada aldığım bu riski de çekeceğim. Hapis cezası verilirse yatacağım. Çünkü oradaki insanların ve Ereğli’nin geleceğini korumak zorundayım. Çünkü orası yarın kapandığı zaman yine keşlerin içkicilerin, kavga eden insanların yeri haline gelecek. ERDEMİR Genel Müdürü Özgen bir yerine kına yaksın. Yarın balık lokantaları mühürlenerek kapatılıyor, önümüzdeki aylarda da yıkım işlemine başlanacak.
  Konuyla ilgili belediye meclis üyelerimizle yaptığımız toplantıda ant içtik. Sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğiz. Ankara’da görüştüğümüz ilçenin revizyon planını yapacak yetkililer yol gösterdi. Belediyelere doğan haktan faydalanarak, konuyu şehir plancılarına getirdik. Bunu da mecliste kabul edeceğiz. Bunu da ancak iktidar partisi milletvekilleri engelleyebilir. Bugün AK Partili meclis üyelerinin toplantıya katılmama sebebi de bu.”
  Posbıyık, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının ve gazetecilerin, ERDEMİR aleyhine yorum yapamadıkları, yazı yazamadıklarını ileri sürerek eleştirdi.
  AK Partili Belediye Meclis üyelerinin katılmadığı toplantıda gündemdeki maddeler, CHP’li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.



Bu sayfayı yazdır

6.10.2011 15:30:14

Bu haber 1190 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 75.744.596

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
405 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri