(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FESTİVALDE SONA DOĞRU...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde,25-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, “9.Uluslararası Alaplı Kültür ve Sanat Festivali” ile “24.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri” etkinliklerine davet edilecek kişi ve kuruluşlara Belediye Başkanlığı tarafından resmi yazılar gönderilmeye başlandığı bildirildi..
  Alaplı Kaymakamı Aydın Memük’ün ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu toplantıda, bu yılki etkinliklerin kapsamı hemen hemen belirlendi. 2 ay kadar bir süre olmasına karşın herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması açısından tüm çalışmalar büyük bir titizlik ve öncelikle yapılıyor.
  Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, Festivale davet edilecek yurtdışındaki Halk oyunları ekiplerine Büyükelçilikler aracılığıyla davet yazıları yazıldığını, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği düzenlemeleri için de TRT Genel Müdürlüğü Kültür Sanat Dairesi Başkanlığıyla da sürekli görüş alışverişinde bulunuluyor.
  Bu yıl yörenin kültürel, sosyal ve otantik özelliklerinin yanı sıra doğal zenginlikleri ve turizm potansiyelinin tanıtımına ağırlık veriliyor. Alaplı’nın geleceğini ve bölgenin gözde tersaneler alanı olmasında önemli açılım ve gelişimde bulunan Alaplı’da Ahşap Yat ve tekne yapımcıları da büyük bir organizasyonla katkıda bulunarak tanıtımlara katılacaklar. Bölgenin Sanayici ve İşadamlarının yanı sıra önde gelen kişi ve kurumlardan da sponsorluk konusunda destek vermeleri için de yoğun bir kampanyaya da başlanıyor.
  Belediye başkanı yazıcı, Festivalle birlikte güreş ve sünnet organizasyonları ve ardından da Ramazan ayının da dikkate alınarak hepsinin bir bütünlük içerisinde ele alındığını bildirdi. Önümüzdeki günlerde Festival Komitesinde çalışma ve sorumluluk grupları ve sorumluları da belirlenmek için girişimlerde bulunulacak. Festival süresince basın ve medya kuruluşlarının haber ve fotoğraf çalışmaları içinde basın merkezi kurulması da düşünülüyor.



Bu sayfayı yazdır

20.05.2008 18:20:16

Bu haber 1260 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 75.749.057

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
411 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri