(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 5 Haziran 2023 tarihinde Sendika Genel Merkezinde gerçekleştirildi.
GMİS basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Yeşil, “TTK ve MTA işçileri, işçi sınıfı için, ülkemizin ve milletimizin hak ve çıkarları için verdiğimiz mücadeleyi TÜRK-İŞ’imizin de önderliğinde her zaman kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
Yeşil, TÜHİS ile devam eden TTK ve MTA Toplu İş Sözleşmeleri görüşmeleri, TTK’ya işçi alımı süreci, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri konularında açıklamalarda bulundu.
Çok yoğun bir gündem içerisinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin gerçekleştiğini ifade eden Genel Başkan Yeşil, şöyle konuştu:
“TTK’da 30’uncu dönem, MTA’da ise 20’nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Kamu Çerçeve Protokolü’nü imzaladık ve nihai sonuca varmak için asıl sözleşmemizi de inşallah yakın süreçte imzalayacağız. Son zamanlarda imzaladığımız ve büyük kazanımlar elde ettiğimiz güzel bir toplu sözleşme süreci geçirdik. İnşallah işçi arkadaşlarımıza hayırlı olur. Bu süreçte de aynı zamanda TTK’ya işçi alımı süreci vardı. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın yaptığı bin işçi alımı, yaptığımız çalışmalar neticesinde bin artı bin olarak 2 bin işçi olarak imzalandı. Yakın zamanda da bununla ilgili çalışmalara başlayacağız. Bu bizim için çok önemli. MTA’da da 80 arkadaşımız sondör olarak kurslarını tamamlayarak iş başı yaptılar. Onların da sektörümüze faydalı olacaklarına inanıyorum.
Son derece demokratik ortamda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri tamamlandı ve yeni kabine de oluşturuldu. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
‘TTK VE MTA İŞÇİLERİNİN HAK VE MENFAATLERİ İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK’
 Genel Başkan Yeşil, TTK ve MTA işçilerinin hak ve menfaatlerini korumak ve arttırmak adına çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Genel Başkan Yeşil, “TTK ve MTA işçileri, işçi sınıfı için, ülkemizin ve milletimizin hak ve çıkarları için verdiğimiz mücadeleyi TÜRK-İş’imizin de önderliğinde her zaman kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah bu süreçte işçi sınıfı için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret gösteriyoruz ve daha da başarılı olacağımıza inanıyorum.
Bu toplantımız, genel kurulumuzdan sonra ikinci kez yaptığımız genişletilmiş başkanlar kurulumuz. Ben işçi sınıfınıza ve sendikamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
 ‘2 BİN İŞÇİNİN KURUMA NASIL FAYDALI OLDUĞUNU ANLATIP YENİ İŞÇİ TALEP EDECEĞİZ’
 TTK’ya alınacak 2 bin işçi konusunda açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yeşil, “İşçi alımı kararname olarak açıklandı. Yetki TTK’ya verildi. Usul ve esaslar içinde çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda netleşir ve sizlerle paylaşırız. Bu işe katkı veren önceki dönem Enerji Bakanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımız ile TÜRK-İŞ başkanımıza teşekkür ediyoruz. Önemliydi bizim için. TTK’nın ayakta kalması ve yeraltındaki zenginliği ekonomiye katmak adına bu işçi alımı çok önemliydi. Yeterli mi? Tabi ki yetersiz ama bizler 2 bin işçi arkadaşımız işe başladıktan sonra üretimin nasıl artacağını ve kuruma nasıl faydalı olduklarını gösterip yenilerini talep edeceğiz.”
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Armutçuk, Üzülmez, Amasra, MTA ve Merkez Servisleri Şubelerinin Şube Başkan ve yöneticileri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

5.06.2023 14:06:56

Bu haber 406 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.741

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri