(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BACASIZ SANAYİLER TÜRSAB’IN RADARINDA

(Haber: Orhan Akyüz) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), emeğin başkenti kömür kent Zonguldak’ın göz bebekleri endüstriyel mirası olarak turizm sektörüne kazandırılması hedeflenen Üzülmez Kültür Vadisi, Lavuar ve Atölye Binaları Koruma ve Yeniden İşlevlendirme Projesi’nin yanı sıra Üzülmez bölgesindeki Rombaki Konağı’nı radarına aldı.

Edinilen bilgilere göre, Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri sayesinde de her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan yüzde  55'i ormanlarla kaplı, sportif ve gezilere yönelik Türkiye'nin en zengin mağaralarına sahip Zonguldak’a, küresel ısınmanın da etkisiyle artması beklenen deniz turizmine yönelik yatırımlar önem taşıyor.

Endüstriyel, dalgıçlık, deniz, su sporları, mağaracılık, yayla, botanik ve antik çağ turizmi gibi çok geniş bir yelpazede turizm potansiyeline sahip Zonguldak’ın çok azı kullanılan inanılmaz turizm potansiyelinin doğal güzelliklerinin dünya turizmine kazandırılması hedeflenmelidir.

‘’BACASIZ SANAYİDEN PAYIMIZI KAÇIRMAMALIYIZ’’

Üzülmez Kültür Vadi Projesi’nde yer alan iki müze ve bir mağaranın ziyarete açık olduğunu anlatan yetkililer, şöyle konuştular:

‘’Zonguldak, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağına gelerek turizmin cazibe merkezi olmalı. Özellikle Üzülmez atölyesinde düşünülen Kültür Sanat Merkezi tamamlandığında Zonguldak’a tur şirketleri ilgi göstereceklerdir. Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB için buraya 3 günlük gezi düzenlendi. Gezi sonrasında da tur şirketleri, Zonguldak’ın farklı bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve çok beğendiklerini belirtmişler.
Zonguldak'ta bundan sonra yapılması gereken, şehrimizin turizme hazır bir bölge olması için gerekenlerin yapılmasıdır. Buralardaki eksikliklerin giderilmemesi durumunda yakın tarihte turizm şirketleri bu yetersizliklerden söz edeceklerdir, bu durum da Zonguldak için dezavantaj teşkil edecektir. Bundan dolayı bacasız sanayiden payı kaçırmamak için ivedilikle eksikliklerin giderilerek hayata geçirilmesi zaruridir.’’




Bu sayfayı yazdır

5.06.2023 11:40:10

Bu haber 310 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.089.324

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
197 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
542 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1461 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri