(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞKUR BOŞ DURMUYOR!

(Haber/Derleme Orhan Akyüz) - Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Okan Şentürk, 2022 yılında kentte 4 engelli ve 1 hükümlünün ‘’Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi’nden faydalandıklarını bildirdi.

Müdür Şentürk, yaptığı açıklamada, müdürlüklerinin projesi kapsamında geçen yıl hibe desteğinden ilçelerden merkezde 3 ve Çaycuma’da 1 olmak üzere 4 engellinin, Kdz. Ereğli’den de 1 hükümlümün faydalandıklarını, kişi başı 90’ar bin lira ödendiğini söyledi.

‘’İKİNCİ DÖNEM MÜRACAAT SON TARİHİ 9 HAZİRAN 2023’’

 Projeden faydalanarak halı yıkama, cep telefonu geri dönüşüm, fotokopi çekimi ve kırtasiye, kuruyemişçi ile branda yapımı iş yerleri açan 4 engelli ile 1 eski hükümlü 5 kişiye 450 bin lira destek sağlandığına işaret eden Şentürk, bu yıl ise miktarın kişi başı 150 bin lira olduğunu dikkati çekerek, şöyle konuştu:

‘’Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, iş yerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 9 Haziran 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir.’’

‘’DEVLETİMİZİN ŞEFKAT ELİNİ VATANDAŞLARIMIZA UZATIYORUZ’’

‘’Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır’’ diyen Şentürk, şunları kaydetti:

‘’İş gücü kaybı en az yüzde 40 olanlara verilen hibe desteğinden faydalanan engelliler, bu sayede kendi işletmelerini kurarak hem ekonomiye katkı sunuyor hem de kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürme imkanına kavuşuyor.

Devletimizin şefkat elini vatandaşlarımıza uzatıyoruz, müdürlüğünüzün hibe desteklerinden yararlanıp işlerinin patronu oluyorlar, uygulamamız devam etmektedir.’’

FABRİKA ÇALIŞANI 106 KİŞİYE İŞ BAŞI EĞİTİMİ

Öte yandan, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Alaplı ilçesindeki Dinarsu İmalat ve Ticaret A.Ş (Dinarsu İplik Fabrikası) ile İş Başı Eğitim Programı imzaladı.

Müdürlüğün, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

‘’Kurumumuz ile akrilik, yün ve naylon hammaddeleri kullanılarak trikotaj ipliği üreten ve birçok ülkeye ihracatta bulunan Dinarsu İplik Fabrikası arasında geçtiğimiz ay 62, şimdi de 44 olmak üzere toplamda 106 kişi ile İş Başı Eğitim Programı imzalandı.

Program sonrası iş yerinde istihdam edilecek katılımcılara İş Kulübü liderlerimiz Nurcan Yılmaz ve Hilal Özkan tarafından gruplar halinde İş Kulübü eğitimi verilerek yasal hak ve sorumlulukları anlatıldı, iş hayatına uyum ve motivasyon, çalışma hayatında etik ve işveren beklentileri konusunda bilgilendirme yapıldı. Etkileşimli olarak sürdürülen eğitimlerin sonunda katılımcıların soruları cevaplandı.’’




Bu sayfayı yazdır

27.05.2023 12:06:36

Bu haber 564 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.628

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri