(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ’DEN FAALİYETLER

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ), bazı faaliyetlerde bulunuldu.

290 ÖĞRENCİYE SİMÜLASYON SINAVI

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, şunlar Kaydedildi:

‘’ZBEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu ve Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler için TYT-AYT sınavı simülasyonu gerçekleştirildi. Devrek Kampüsü’nde gerçekleştirilen TYT-AYT simülasyon sınavı Devrek Anadolu Lisesi koordinasyonunda yürütülürken, ilçede öğrenim gören tüm ortaöğretim kurumlarından 290 öğrenci sınava katıldı. ÖSYM kurallarının birebir uygulandığı simülasyon sınavında, 17-18 Haziran tarihlerinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek TYT-AYT sınavları öncesi sınava girecek öğrencilerin tecrübe kazanması ve sınav günü problem yaşamamaları için bilgi sahibi olmaları amaçlandı.

Sınav binasına girişlerde güvenlik kontrolü ve üst aramaları yapılırken sınav giriş belgesini, nüfus cüzdanı yanında getirmeyen ve saat 10.00’dan sonra gelen öğrenciler giriş kapılarından içeri alınmadı. Gerçek bir TYT-AYT sınav atmosferinin oluşturulmaya çalışıldığı organizasyon başarılı bir şekilde tamamlandı.

Öğrenci velileri ve öğrenciler memnuniyetlerini ifade ederek, organizasyonda katkısı olanlara teşekkür etti.

MADEN OCAKLARINDAKİ PATLAMA RİSKLERİNİN ÖNCEDEN TESPİTLERİ HEDEFLENİYOR

Üniversitemiz ile Rusya Bilimler Akademisi Chinakal Maden Enstitüsü arasında 22 Mayıs’ta iş birliği protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Chinakal Maden Enstitüsü Direktörü Dr. Aleksey Khmelin arasında imzalanan protokol ile eğitim ve bilim alanında bilgi transferi, ortak bilimsel çalışmalar, çalıştaylar ve akademik değişim programları amaçlanıyor. Protokol kapsamında ayrıca yüksek öncelikli alanlarda temel ve akademik düzeylerde araştırma programları ve proje ekipleri oluşturulabilecek.

Koordinatörlüklerini Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen ve Prof. Dr. Larisa Nazarova’nın yürüteceği iş birliği protokolü çerçevesinde ilk olarak Zonguldak bölgesinde bulunan maden ocaklarındaki patlamalara neden olan kömür gazı davranışlarının matematik modellerinin oluşturularak ortaya çıkabilecek risklerin önceden tespitleri hedefleniyor.

AMİRLERE TALİMATLAR VERDİ

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Farabi Kampüsü’nde yapımı ve yenileme çalışması devam eden birimlerde incelemelerde bulundu.

Gözlem yapmak amacıyla sık sık birim ziyaretleri gerçekleştiren Rektör Özölçer’e, bugünkü gezisinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İnan ve ilgili birim amirleri eşlik etti.

Öğleden önce başlayan incelemelerde önce Gençlik Merkezi Ofisi’ni gezen ve buradaki çalışmaların son durumu hakkında bilgi almasının ardından üniversitemizde sergi amacıyla ilk kez açılacak sanat galerisine giden Özölçer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemseddin Ziya Dağlı ile çalışmaların son durumu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Farabi Kampüsü’ndeki çevre düzenlemelerini yerinde gözlemleyen Rektör Özölçer, bazı yenilikler yapılması hususunda ilgili birim amirlerine çeşitli talimatlar verdi.

Sürekli Eğitim Merkezi olarak açılması planlan ofisi de ziyaret eden Özölçer’in, incelemeleri yaklaşık 2 saat sürdü.’’




Bu sayfayı yazdır

24.05.2023 17:11:27

Bu haber 325 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.949

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
413 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri