(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜRETİME DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

(ZONGULDAK/Fikri Kapan) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesindeki ocakların iş sağlığı ve güvenliği açısından güvenli hale getirilmesinin andından üretime devam etmek istediklerini bildirdi.

Mutlu, TTK ile süren 30. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili Amasra müessesesindeki maden işçilerini bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, özellikle yer üstü çalışanlarına yönelik önemli talepleri olduğunu belirtti.

14 Ekim 2022’de ocakta yaşanan facianın ardından süreci yakından takip ettiklerini anlatan Mutlu, şunları kaydetti:

“Biz kesinlikle Amasra Müessesesi’nin, iş sağlığı ve güvenliği açısından güvenli hale getirilmesinin ardından yeniden üretimini devam ettirmesini, çalışanlarımızın yeniden burada kömür çıkarmasını talep ediyoruz. Buradaki iş hayatını devam etmesi için işçi ve iş sağlığına uygun şekilde devam etmesi için ne gerekiyorsa yapılıyor ve yapılacak. Temennimiz, önümüzdeki günlerde bu yangının söndürülerek iş yerlerimizin iş sağlığı ve güvenliği sağlanmış haliyle çalışma hayatımızın başlamasıdır.Tabi ki yangının sönmediği takdirde kalan sahalarda çalışma yapılabilmesi için bakanlık ve mahkeme kanalıyla gerekli çalışmalar takip ediliyor. Yangın sönmediği takdirde başka çalışma alanları yaratılarak sizlerin burada çalışmaya devam etmeniz en büyük arzumuz.”

SÖZLEŞMEYİ YENİ KAZANIMLARLA BİTİRMEK İSTİYORUZ

GMİS Genel Başkan Yardımcısı Mutlu, Sözleşme görüşmelerinde, önceki yıllardaki taleplerini tekrarladıklarını, üzerine ise ekledikleri yeni kazanımlarla sözleşmeyi bitirmek istediklerini savunarak, şöyle dedi:

“Tabi ki yerüstü arkadaşlarımızın sorunları öncelikli olmak şartı ile yeraltı çalışanlarımız içinde farklı taleplerimiz var. Bunların başında özellikle ücret gruplarının yeniden dizayn edilerek ücret gruplarındaki farkı yeniden açmak. Temennimiz ve arzumuz odur ki, sözleşme masasından tüm işçilerimizin mutlu olabileceği, yüzünün gülebileceği bir başarıyla kalkmak en büyük arzumuz. Hep beraber mücadelemize devam edeceğiz. Sözleşme süreci daha yeni başladı. İki toplantı yapıldı. Asıl önemli maddelere yeni geliniyor. Yani ekonomik konulara bundan sonra geleceğiz. Önümüzde bir genel seçim süreci var. Bu seçim sürecine kadar arzumuz sözleşmelerimizin tamamlanması, işçilerimizin yüzü gülerek bu seçim sürecine girmesidir. Seçim sonrası işimiz daha zor olacak. Yeni kabinenin kurulması ve görevlerine başlaması zaman alacağından bizim de o zaman zarfında grev sürelerimizin dolacağından ciddi sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Biz istiyoruz ki bu yasal haklarımızı kullanmaya gerek kalmadan masadan uzlaşıyla istediğimizi verilsin ve masadan uzlaşıyla kalkalım.

5 İŞÇİ TALEBİNİ YİNELEDİ

En önemi sorunlarımızdan biri olan işçi alımları talebimiz devam ediyor. Kurumumuzun yaşayabilmesi için kurumumuzun iş güvenliği ve işçi sağlığına uygun hale getirilebilmesi için acilen ivedilikle kuruma 5 bin işçi alınması talebimizi yineliyoruz.”

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, konuşmasında, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş Merkezli depremlerde gösterdiği gayret ve başarı dolayısıyla madencinin en plana çıktığını hatırlattı.

Madenciyi bilgilendirme toplantısında, GMİS Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar ve şube yöneticileri ile GMİS’e bağlı şube başkan ve yöneticileri hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

22.03.2023 12:25:18

Bu haber 374 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.046.913

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
817 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri