(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

84 İŞÇİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

(KDZ. EREĞLİ) - Zonguldak’ın Ereğli Belediyesince, kadrodaki 84 daimi işçinin ücretlerine yüzde 32 zam yapıldığı bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasında süren Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinde varınal anlaşma sonrası 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye yemekhanesinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, her zaman emekten yana tavır aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Toplu İş Sözleşme görüşmeleri her zaman olduğu gibi bu yılda anlaşma ile tamamlandı. Biz elimizden geldiği kadar memur, taşeron, daimi işçilerde emekten yana davranıyoruz. Belediyemizin başarılı olması sadece bana, başkan yardımcılarına, meclis üyelerine, daire müdürlerine bağlı değil siz çalışanlarımızın çabalarıyla bu başarıları yakalıyoruz. Ereğli halkını temsilen hepinize müteşekkirim. Yaptığınız hayırlı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

NE KADAR ALACAKLAR?

Posbıyık, 84 işçinin ücret artışlarını ise şöyle açıkladı:

“Yaptığımız anlaşma gereği birinci altı ayda çıplak yevmiyelerinize yüzde 32 zam, yemek ücretlerinize de 30 liradan 65 liraya  yükselterek yüzde 112 zam yaptık. Diğer 6 aylıklarda ise enflasyonun yanında yüzde 2 refah payı ile artış sağladık. Yine diğer mali haklarınızda – giyim, eğitim, izin harçlığı, ölüm ve afet yardımları vb- yüzde 50 ile yüzde 150 oranında artış sağlandı.

Ayrıca ilk defa bu sene, kamu da memur statüsünde iş yapıp, kanun gereği gerçekleştirme görevlisi ve hesap verme zorunluluğu olan personelimize ek mali sorumluluk zammı yaptık.

Toplu sözleşmeniz hayırlı, uğurlu olsun. Allah sağlık, sıhhat versin, Allah güle güle harcamak nasip etsin. Çoluk çocuğunuzla, ailenizle birlikte sağlık içerisinde başarılarınızın devamını diliyorum.”

Posbıyık ile birlikte sözleşmeyi imzalayan Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkan Vekili Recep Köksal da Şube Başkanı Osman Karataş’ın selamlarını ileterek sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

 




Bu sayfayı yazdır

20.03.2023 13:13:32

Bu haber 525 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 75.742.615

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
400 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri