(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YANIK ZAFERİ KUTLADI, ŞEHİTLERİ ANDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesinde, İYİ Parti belde Başkanı İsmail Yanık, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yanık, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin, Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadele olduğunu belirtti.

Zaferin 108. yıldönümünü idrak etmenin onur ve gururunu birlikte yaşadıklarını anlatan Yanık, şunları kaydetti:

“Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde güç dengelerini değiştiren bir dönüm noktası aynı zamanda tüm cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve saygıyı, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır. İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham veren kahraman askerlerimizin iman ve azmi, aziz milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz zaferle, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine ‘Çanakkale geçilmez’ dedirtmiştir.
Anadolu’nun her bir yerinden şehadet şerbetini içmek üzere cepheye koşan kahramanlarımız, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını, Aziz Türk Milleti’nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet edilen mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutlu vatanı, bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir.
Zaferin 108. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”




Bu sayfayı yazdır

17.03.2023 14:07:56

Bu haber 561 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.031.613

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri