(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İTTİFAK VE MUHTARLARA...

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Zonguldak Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, ziyaretlerini sürdürüyor.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, İYİ Parti İlçe Başkanlığı ziyareti ardından Deva Partisi’ni ziyaret eden Bayan Posbıyık, daha sonra ise Millet İttifakı’nda yer alan CHP İlçe Başkanı Hikmet Uzuner’i ziyaret etti.

Ziyaretlerini, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ile sürdüren aynı zamanda Karadeniz Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Posbıyık, daha sonra ise Gelecek Partisi İlçe Başkanlığı ziyaretini gerçekleştirdi.

SİYASİ ZİYARETLERİNDE NE DEDİ?

Bayan Posbıyık, Millet İttifakı içinde yer alan siyasi ziyaretlerinde, birlik ve beraberlik vurgusu yaparken, şunları kaydetti:

“Her bir aday adayına ayrı ayrı değer veriyorum. Kim listede yer alırsa alsın iyi bir sonuç elde edeceğiz. Benim tek beklentim milletvekili seçimlerinde Zonguldak ve Karadeniz Ereğli’nin başarılı olması değil, ülke genelinde CHP’nin sayısal olarak meclisteki sandalyemizi arttırmamız. Bunun için de mutlaka ve mutlaka aday seçilenlerin Cumhurbaşkanı Adayımız Kılıçdaroğlu’nun da yüksek bir oyla ilk turda seçilmesi için mücadele etmesidir. Bu konuda herkese ihtiyaç var. Bundan sonra geride kalan zamanı da gerekirse köylerde yatarak değerlendireceğim. Zaman yok. Asla ve asla bir saniyemizi bile boş geçirmememiz lazım. 14 Mayıs seçimlerinde 6’lı masanın birbirine olan desteği ve bağlılığıyla bu işi ilk turda bitireceğiz. Yüksek bir oyla bitireceğiz ki gücümüzün ne kadar olduğu, halk desteğinin nasıl olduğunu, 6’lı masadaki bileşenlerin birbiriyle olan diyalogunu ve birlikteliğini ispatlamış olacağız. Ereğli, 22 yıllık AKP iktidarında devlet yatırımlarında ihmal edildi. Tüm Zonguldak ihmal edildi. Artık bunu tersine çevirmenin vakti geldi.

MUHTARLARLA BİR ARADA

Neriman Posbıyık, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği’ni de zilyaret ederek mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Burada, Dernek Başkanı Şükrü Kılıç tarafından karşılanan Posbıyık, aday adaylığı gerekçeleri ve sürecini anlatarak, şöyle dedi:

“Beni hepiniz tanıyorsunuz. Yaklaşık 35-40 yıldır hizmet alanında Halil (Posbıyık) Bey mücadele verirken onunla birlikte el ele, kol kola aynı mücadelede destek olmak adına yanında oldum ve kırsalda, merkezde, hemen hemen her vatandaşın olmasa da ulaşabildiklerime ulaştım. O nedenle en azından yüz aşinalığımız vardır diye düşünüyorum. Tabi bu tanınmışlığı pozitif mi negatif mi? halk nezdinde acaba karşılığı var mı yok mu? bunu ancak sizler bilirsiniz.  Özellikle 2011 yılındaki Milletvekili seçimlerinde 3. sıra bana verildiği zaman, sağ olun köylerden, merkezden, özellikle bu bölgeden kendi adıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum. O dönem CHP 2 milletvekili çıkartabildi, 3’ü çıkartabilmek için 3 bin gibi bir oya ihtiyacımız vardı. Ben de 3.’ncü sırada olduğum için bu seçimi kaybettim. Ereğli’yi çok seviyorum. Ancak Ereğli’nin çok ihmal edildiğini, göz ardı edildiğini haklarını alamadığını görüyorum.  Dolayısıyla artık bu seçimde inşallah hepimiz hep beraber A partisi, B parti düşünmeden körü körüne gitmeyeceğiz ve bakacağız tabi ki sıralamalarda Allah nasip eder istediğimiz konumda olursak ki inşallah öyle olacaktır bu seçim çünkü farklı bir seçim, bu seçim Cumhuriyetin ikinci yüzyılının kuruluşu olacaktır.”

Kılıç da, Posbıyık’a başarı dileğinde bulunurken, milletvekili sıralamasında Karadeniz Ereğli’ye 2. Sıranın verilmesi gerektiğini savundu.




Bu sayfayı yazdır

15.03.2023 12:32:43

Bu haber 910 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.709

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri