(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK: İÇİM YANIYOR!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bu ülkeyi seven insanla, işadamları, para kazanan insanlar, bu memleketin havasından, suyundan, ekmeğinden istifade eden insanlar bu gençlere sahip çıkmak zorundalar” dedi.

Erdemir Yönder Site Kulüp’te, Karadeniz Ereğli belediyesince, ilçedeki amatör spor kulübü başkan ve yöneticilerine verilen yemek, Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübünün Kadınlar Süper Ligi’nde yer alan futbol takımının, önceki hafta deplasmanda 2-1 kazandığı Hakkarispor karşılaşmasının yol serüvenini içeren sinevizyon sunumu gerçekleştirildi.

Aynı zamanda Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü Başkanlığını yürüten Posbıyık, burada yaptığı konuşmada, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, spor kulübü başkanları ve basının “ayrılmaz üçlü” olduğunu savundu.

Spor kulübü yöneticilerinin bütün amacının sporu sevdirmek ve geliştirmek, gençler ispora teşvik etmek olduğunu anlatan Posbıyık, şunları söyledi:

“Bu insanlar, gençlere spor yaptırmak, onların sağlıklı ve güzel bir hayata hazırlanmaları için samimiyetle ceplerinden para harcayan, çevreden para isteyen, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türkiye’deki sporun alt yapısını sağlayan çok saygıdeğer insanlardır. Toplum bunun ne kadar farkında bilemem ama bu, çok önemli bir olay, hepsinden Allah razı olsun. Gençlerimize bu yararlı hareketlerinden dolayı huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.

DİLENCİ GİBİ DOLAŞIYORUZ

Bizim de onlardan bir farkımız yok. Biz de Karadeniz Ereğli Belediyespor kulübü 43 yıldır bu görevi gerçekten çok zor şartlar altında sürdürüyoruz. Eskiden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) spora sahip çıkardı ama Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) yönetimine geçtikten sonra, bizle alakasını kesti. Ülkede 500 büyük şirket arasında yer alan TAT Metal de yardımda bulunmuyor. Biz de dilenci gibi dolaşıyoruz; gençlerimizin geleceği, mutlu olmaları için dolaşıyoruz. 12 Branşta faaliyet gösteriyoruz. Bir Hakkari yolculuğu az para değil. Gazi Antep’e, Hatay’a gideceğiz. Buralara da uçakla gidiliyor, kolay işler değil. Bu ülkeyi seven insanla, işadamları, para kazanan insanlar, bu memleketin havasından, suyundan, ekmeğinden istifade eden insanlar bu gençlere sahip çıkmak zorundalar.

STADA BAKTIKÇA İÇİM YANIYOR

Belediyenin yanındaki (Şehit Vefa Karakurdu) stadına baktıkça içim yapıyor. Bazen sahayı 2’ye 4’e bölüyorlar, 4 takım birden antrenman yapıyor. İlçede bir stat var. Bu mahallede büyüdüm, at yarışı yaptığımız stattı orası. Hiç değişen bir şey yok. Temizliğini, bakımını belediye yapıyor. Kör mü bunların gözleri. Spor Bakanlığı yetkililerinin, İl Başkanının gözleri kör mü? Ereğli’de daha bir yüzme havuzu yok. Diğer bütün ilçelerde var.”

KULÜPLERE NAKDİ YARDIM

Posbıyık, konuşmasının devamında, her yıl belediye bütçesinden ilçedeki amatör kulüplere malzeme gibi çeşitli yardımlarda bulunduklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Amatör sporlara ilgimiz hiç eksilmedi, eksilmeyecek de. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl da arkadaşlarımızla ne almamız gerektiğini konuştuk; kulüplerin nakit paraya ihtiyacı olduğunu söylediler. Bunun üzerine yeterli olmamasına rağmen bütçemize göre kulüplere nakdi yardımda bulunma kararı aldık. Bunun karşılığında; ilçemizdeki Süper Amatör Küme’deki takımlara 20’şer bin lira, 1. Amatör Küme takımlarına 15’er bin lira, 2. Amatör Küme takımlarına da 10’ar bin lira yardımda bulunmayı kararlaştırdık. Kulüplere dağıtacağımız formları doldurmalarının ardından yardımlar banka hesaplarına yatırılacak. Hayırlı uğurlu olsun, hepinizden Allah razı olsun.”

BAŞKAN’A ALKIŞ İSTİYORUM

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu başkanı Başkanı Kemal Demir de. Konuşmasında, Amatör Spor Kulüplerinin yol ve diğer masraflarının oldukça yüklü miktarlar tuttuğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Açıkça söylüyorum; kulüpleri yönetmek için sağdan, soldan para dilenerek, yardım toplayarak götürdüğümüz kulüpleri bir takımımızın Hakkari’ye gidiş yol haritasında izledik. Bir kulübün deplasmanda gidiş-gelişi, pandemiden sonra gerçekten zorlaştı. Bu vesile ile bizleri unutmayıp, bütün Karadeniz Ereğli takımlarını bir araya getirip, bir yemek vesilesiyle bizi birleştiren maddi yönden de kulüplerimize desteği sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a, alkış istiyorum.”

Demir, üzerinde resmi bulunan plaket hediye ettiği Posbıyık’a ASKF ve amatör spor kulüpleri adına teşekkür etti.

Yemekte, Karadeniz Ereğli belediye Spor Kulübü 2. Başkanı Halil Bozkuş, Belediye Özel Kalem Müdürü Faruk Deniz, ilçedeki amatör spor kulübü başkan ve yöneticileri ile basın mensupları yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

31.01.2023 10:44:13

Bu haber 638 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 54 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.008

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri