(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HASTA ÖĞRENCİYE EVİNDE EĞİTİM

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğünce, İl genelindeki 31 bin 383 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilmesi için hazırlıkların tamamladığını bildirdi.

Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yazılı açıklamaya göre, İl Milli eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, 2022-2023 Eğitim, Öğretim döneminin 6 Şubat’ta başlayacağını belirtti.

Hazırlıkları yerinde inceleyen Aldoğan, birinci dönem 18 bin 402 öğrenciye ücretsiz yemek verildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak ikinci dönemden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda anasınıfları dahil okul öncesi öğrencilerimize ücretsiz yemek verilecek. Taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerimizin devam ettiği ve pansiyonu bulunan okullardaki tüm öğrencilerimiz de ücretsiz yemek imkanından yararlanacaklar.  İlimiz genelinde taşımalı öğrencilerimizin yanı sıra okul öncesi eğitimde anaokulları ve ana sınıflarında eğitime devam eden öğrencilerle birlikte 31 bin 383 öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Yemek üretimi yaparak okullarımızda öğrencilerimize ücretsiz yemek hizmeti sağlayan meslek liselerimiz, öğretmenevlerimiz, halk eğitimi merkezlerimiz en kaliteli yemek hizmetini verebilmek için tüm hazırlıkları tamamladılar.”

HASTA ÖĞRENCİYE EVİNDE HİZMET

Diğer yandan Müdür Aldoğan, uzun süre tedavi gerektiren ve özel eğitim desteğini evde alması yönünde tanı konulan 75 öğrenciye kendi evlerinde eğitim hizmeti verildiğini belirttiği açıklamasında ise şunları söyledi:

“Bu kapsamda yürütülen önemli faaliyetlerden birini de özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin sosyal yaşamın her alanında var olmaları, eşit eğitim fırsatlarından yararlanmaları ve toplumsal yaşantı ile bütünleşmeleri için yapılan çalışmalar oluşturuyor. Bu bağlamda sağlık problemleri nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören zorunlu öğrenim çağındaki çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmeleri için hastane bünyesinde veya evde tedavisi devam eden çocuklarımızın evine eğitim hizmeti götürülüyor. İlimizdeki hastanelerde yatarak uzun süreli tedavi gören öğrencimiz yok, ancak uzun süre tedavi gerektiren ve özel eğitim desteğini evde alması yönünde tanı konulan 75 öğrencimize kendi evlerinde eğitim hizmeti sağlıyoruz.

‘TEK BİR ÇOCUĞUMUZUN EĞİTİMDEN YOKSUN KALMASI KABUL EDİLEMEZ’

Öğrencilerimizin sınıf seviyelerine göre görevlendirdiğimiz alan ve branş öğretmenleri, öğrencilerimizin evlerine giderek eğitim veriyorlar. Öğrencilerimizin hayattan kopmamaları ve hak ettikleri eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri için öğretmenlerimiz büyük fedakarlıklar yapmaktadır. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına bakanlığımızın sunduğu bu hizmet, sahada öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Tek bir çocuğumuzun dahi eğitimden yoksun kalması kabul edilemez. Bu bizim öncelikli ve vicdani bir sorumluluğumuzdur.”




Bu sayfayı yazdır

29.01.2023 15:16:19

Bu haber 485 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.119.146

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri