(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

RÖDEVANS İÇİN ZİYARET…

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı’yı, rödevanslı saha işletmecilerinin beklentilerini iletmek üzere ziyaret ettiğini bildirdi.

ZTSO Başkanı Demir, yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

‘’İlimiz ve ülkemiz ekonomisi için son derece faydalı çalışmalar yürütmekte olan rödevanslı saha işletmelerimizin son yıllarda yaşadığı sorunlar sebebiyle gündeme gelen kayıpları Zonguldak kamuoyunun malumudur. Yapılan yasal düzenlemelerden kaynaklanan maliyet artışlarının giderilmesi için uzun zamandır görüşmeler yürütmekteyiz. Bugün Sayın Bakan Yardımcımız Şeref Kalaycı'ya yaptığımız ziyarette maliyet artışlarının telafisi için beklemekte olduğumuz yasal düzenlemelerle ilgili son aşamaya gelindiğini öğrenmekten mutluluk duyduk. Yaşanan sorunların tamamen çözülebilmesi için gerekli kanun değişikliğinin meclisimize havale edilmek üzere olduğunu öğrendik.
Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı kararı gerektiren katsayı düzenlemesi için de bakanlıkta gerekli çalışmanın, beklentilerimiz ile uyumlu şekilde hazırlandığını ve Cumhurbaşkanlığına arz edilmek üzere olduğunu öğrendik.
Bu iki tedbir birkaç haftalık kısa bir zamanda hayata geçirildiğinde işletmelerimizde yaşanan olumsuzluklar tamamen giderilmiş olacak. Dolayısıyla hali hazırda 2800 olan çalışanımızın işini kaybetme riskini ortadan kaldırmış olacağız. Koşulların düzelmesi ile birlikte saha işletmecisi arkadaşlarımızın kısa zamanda tekrar yatırımlara hız vererek üretim ve çalışan sayılarını artıracağını umut ediyoruz.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Telafi düzenlemesinin bu aşamaya gelmesindeki emekleri sebebiyle Sayın Bakanımız Fatih Dönmez’e, Sayın Bakan Yardımcımız Şeref Kalaycı’ya, Milletvekillerimiz Sayın Polat Türkmen, Sayın Ahmet Çolakoğlu ve Sayın Hamdi Uçar’a şükranlarımızı arz ediyoruz.

Son aşamaya gelmiş düzenlemelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı süreçlerinin de yakından takipçisi olacağız.”   




Bu sayfayı yazdır

27.01.2023 21:45:13

Bu haber 352 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 75.739.109

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
395 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
180 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri