(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SÖZLEŞMELERE DESTEK İÇİN...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil’in, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduğu bildirildi.

GMİS Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşil, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile birlikte; TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar ile CHP Milletvekili Ünal Demirtaş ve CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı ziyaret etti.

Yeşil,ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Türkiye Taş Kömürü kurumundaki (TTK) işçi açıkları nedeniyle 5 işçinin yapması gereken işi 3 işçi yapıyor. Hem üretimi artırarak stratejik kaynak olan taşkömürünü ülkemiz ekonomisine ve sanayisine kazandırmak hem de iş sağlığı ve güvenliği zafiyetini ortadan kaldırmak için TTK’nın işçi açıklarının giderilmesi gerekiyor. Maden Tetnik Aram Kurumunun (MTA) daha aktif hale getirilmesi gerekiyor. Bunun için de kuruma kalifiye eleman alınmalı.
TTK’da özellikle yer üstünde ve MTA’da çalışan arkadaşlarımızın düşük ücret ile yeraltında çalışanların sanatları arasındaki ücret sorunlarının çözülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eşit işe eşit ücret talebimiz var. TTK’da 30’uncu dönem, MTA’da 20’nci dönem toplu iş sözleşmelerine ilişkin çalışmalarımıza destek olmanızı ve katkı vermenizi bekliyoruz”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TTK ve MTA’ya işçi alımı için çalıştığını, toplu iş sözleşmelerinin ise işçileri memnun edecek şekilde en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtilen açıklamada, Milletvekillerinin de TTK ve MTA’ya işçi alınması gerektiğini belirterek, GMİS’in çalışmalarına destek ve katkı vereceklerini ifade ettikleri anlatıldı.

GMİS Yönetimi ayrıca; Atalay, Türkmen, Çolakoğlu, Uçar, Demirtaş ve Yavuzyılmaz’ı 4 Şubat’ta yapılacak GMİS 12. Olağan Genel Kurulu’na davet etti.




Bu sayfayı yazdır

26.01.2023 13:32:48

Bu haber 497 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
26.01.2023 21:54:00
Madenci diyor ki;

Promosyonda aldığınız zaferden de bahsedin vekillere başkanlar




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.117.923

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri