(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ’DE KONUŞULDU

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) AB Projelerinde Başarının Sırrı" konulu panel düzenlendiği bildirildi.

Üniversitenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ZBEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü tarafından İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, kentin AB Projelerinde daha aktif ve etkin rol alabilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan uzman Nelih Akay’ın “Rektör Etkinlikte, proje hazırlama sürecinde atılması gereken adımları ve dikkat edilmesi gereken hususları anlattığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Nelih Akay, mali bütçeler hakkında da çeşitli bilgiler aktardı. Akay, ayrıca Avrupa Birliği’ni bilimsel ve teknolojik açıdan güçlendirmek, küresel sorunlara çözüm getirmek gibi amaçlarla faaliyetler gösteren dünyanın en büyük projesi ‘Ufuk Avrupa’(HorizonEurope) kapsamında ne gibi projeler hazırlanabileceği konusunda da açıklamalarda bulundu. Projeler hazırlanırken ben değil, biz fikriyle hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Akay,projelerin herkesin artı ve eksilerinin, olanak ve ihtiyaçlarının değerlendirildiği geniş bir çemberde hazırlanması gerektiğini vurguladı.

‘En büyük sorun projelere olan bakış açımız’

En büyük sorunun projeye kendimizi ve çevremizi inandırmak olduğunu ifade eden Akay, proje hazırlanırken‘ülkeme ve çevreme ne kazandırabilirim’ sorusunun sorulması gerektiğini ve bunun da projeye olan bakış açısının değiştirilmesiyle sağlanabileceğini dile getirdi. Akay, bununla birlikte sistemli çalışmayı ve destek alarak yol haritası çizmeyi başarının temel unsurları olarak sıraladı.
Mesleki eğitim konusundaki projelere Avrupa Birliğinin büyük önem verdiğini hatırlatan Akay,  küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) gelişimi, amaçları ve gençlerin yaralanacağı programlar hakkında da bazı bilgiler paylaştı.
Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kurt, Zonguldak Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir, TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, İl Müftüsü Aşır Durgun, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör,Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Çantaş ile üyeleri ve Zonguldak Jeopark Müdürü Gülsüm Yılmaz katıldığı toplantı Vali yardımcısı Türk’ün, Akay’a Teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.




Bu sayfayı yazdır

24.01.2023 11:46:41

Bu haber 345 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.535

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
809 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
421 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1438 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri