(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MUMCU'YU ANDILAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Murat Pulat ve CHP Ereğli İlçe Başkanı Hikmet Uzun, uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci/Yazar Uğur mumcu’yu anma mesajı yayınladılar.

PULAT'IN MESAJI

Pulat, Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 30 yılg etçiğini hatırlattığı mesajında, şunları kaydetti:

“Geçen onca zamana rağmen ,bu cesur kalemi susturan karanlık eller ne yazık ki hala ortaya çıkarılamadı. Uğur Mumcu, Cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazmaktan, yolsuzlukları ortaya çıkarmaktan hiçbir zaman çekinmedi. Canı pahasına doğruları yazdı, baskıya ve tehditlere boyun eğmedi. Kaleminin dürüstlüğüne, adalet ve halka adamış bir basın emekçisinin acısı hala taptaze.

Bu duygu ve düşüncelerle; çalışmaları ve fikirleriyle sonsuza dek yaşayacak cesur ve namuslu kalem, basın ve demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu’yu; tüm basın ve demokrasi şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.

UZUNER’İN MESAJI

CHP karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hikmet Uzuner ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Uğur Mumcu’nun katledilişinin 30.yıldönümündeyiz. Bugün basın, demokrasinin dördüncü kuvveti olarak kabul ediliyorsa, bunu yaşantımıza kazandırmak için hayatının her döneminde bedel ödeyen büyük usta Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz. Türk Basını'nın kırılmaz kalemi olan Mumcu'nun katil veya katillerinin yıllardır bulunamadığı gerçeği canımızı yaksa da, ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli Atatürkçülerden biri olan Mumcu'nun izinde yürümeye devam edenlerin varlığı bizleri onurlandırmaktadır. Cumhuriyet değerlerinin korunması uğrunda hayatlarını adayan Mumcular asla unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Ruhu şâd olsun.”




Bu sayfayı yazdır

23.01.2023 14:53:32

Bu haber 413 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 32 kişi online
Toplam ziyaret : 76.041.284

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri