(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SIKINTILARI DA, OLACAKLARI SÖYLEDİ

(Haber: Fikri kapan) - MHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Varol Demirköse, Zonguldak Bölgesindeki eksiklerin tespit edildiğini, süreçte yapılacakları bildirdi.

Demirköse, sosyal hesaplarından yaptığı açıklamalarda, Zonguldak’ta acil tedbir alınması ve yatırım yapılarak işsizliğin ve göçün önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Filyos Projesi ve doğalgaz çalışmaları kapsamında halen 9 bin kişi çalıştığını, bu rakamın 2030'da 50 bin istihdam olarak hedeflendiğini savunan Demirköse, şunları kaydetti:

“Ereğli tersanelerinde ise 900 kişi çalışıyor ve tersanelerin desteklenmesi halinde 5 binden fazla istihdam hedefleniyor.

Filyos yatırımları ve doğalgaz çalışmaları, tersaneler ve OSB’leri de dikkate aldığımızda 2030 da Zonguldak'ta 50 bin, 2050 de 100 bin den fazla istihdam sağlanacak.

Tersanelerde, doğalgaz çalışmalarında ve Filyos yatırımları kapsamındaki çalışmalarda özellikle kaynakçılık olmak üzere üretim ve imalata dayalı nitelikli eleman bulma konusunda çok büyük sıkıntı yaşanmakta.

Bölgemizin nitelikli eleman ihtiyacının tespit edilip eğitim kurumlarının bölümler açıp hazırlık yapması konusunu uzun zamandır gündeme getirip yetkili kurumlarla ve kamuoyunda paylaştık.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde doğalgaz ile ilgili iki bölüm açılması, Mesleki Eğitim kurumlarında ise ek bölümler açılması önemli bir çalışmadır.Ancak bu çalışmalar yeterli değil.

Bölgemizdeki yatırımlara ve imkânlara bağlı istihdam hedefleri varken, nitelikli eleman ihtiyacı tespit edilip okullar açılmalı, açılan okullar ve bölümler geliştirilmeli, halkımız da bu okulların önemi konusunda bilgilendirilmeli."




Bu sayfayı yazdır

22.01.2023 17:06:41

Bu haber 443 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.117.461

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri