(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖZTÜRK: MEMNUNİYET VERİCİ

(Haber: Orhan Akyüz) - Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk, “MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyemiz Murat Kotra ve il başkanlığımız düzeyinde rödovans Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) atıl durumdaki maden sahalarının özel sektöre kiralama karşılığı verilmesi) saha işletmelerinin sorunları yakından ilgilenilmiştir, Eren Enerji’nin yerli işletmelerden kömür alacağı açıklamasını memnuniyetle karşılamaktayız, aynı yaklaşımı diğer sanayi kuruluşlarından da  bekliyoruz” dedi.

Öztürk, yaptığı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

“Bölgemizdeki Eren Enerji, Çatalağzı Termik Santralı (ÇATES) gibi kömüre dayalı enerji üreten firmaların yerli kömür üreticisi olan rödovans saha işletmelerinden kömür alımlarını durdurması ve ithal kömüre yönelmesi sonucu rödovans saha işletmeleri zor duruma düşmüş, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. 

‘RÖDEVANS İŞLETMELERİNİN SORUNLARINDAN YAKINDAN İLGİLENİYORUZ’

Milliyetçi Hareket  Partisi, gerek Genel Merkez düzeyinde gerekse MYK Üyemiz Murat Kotra ve il başkanlığımız düzeyinde rödovans saha işletmelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmiş, yerli kömür üretiminin teşvik kapsamına alınması ve rödovans saha işletmelerinin sorunlarının çözülmesi adına gerekli girişimlerde bulunmuştur.

‘EREN ENERJİ’NİN YERLİ İŞLETMELERDEN KÖMÜR ALACAĞI AÇIKLAMASINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ’

Rödovans saha işletmelerinin sorunlarının siyaset üstü bir yaklaşımla çözüleceğine inanan teşkilatımız, Eren Enerji’nin yerli işletmelerden kömür alacağı açıklamasını memnuniyetle karşılamıştır. Aynı yaklaşımı diğer sanayi kuruluşlarından da beklemektedir.’’

ZONGULDAK’TAKİ RÖDEVANS İŞLETMECİLİĞİ

Maden Yasası'nın 2004'de yürürlüğe girmesiyle 1989'dan itibaren faaliyet gösteren ocakların üretimi durdurularak atıl sahalar kurum tarafından ihaleye açılıp tekrar kiralandı.

TTK'ya üretimleri karşılığında kira ödeyen özel kömür işletmeleri, yasal güvenceye kavuşmalarının ardından devlet hakkı olarak Hazine'ye de pay ödemeye başladı.




Bu sayfayı yazdır

22.01.2023 11:34:47

Bu haber 332 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.754.052

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri