(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİR TEK KEAL’E ÇIKTI!

(Haber: Fikri kapan) - Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, yıkılması ve güçlendirilmesi kararlaştırılan okul binalarından sadece Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) binasına ödenek çıktığı öğrenildi.

İl Milli eğitim Müdürlüğünce İl genelinde yapılan çalışmalar sonucunda, Karadeniz Ereğli’de de Cumhuriyet Ortaokulu (eski binası) Turgut Reis İlkokulu ek binalarının yıkımına; İzmirlioğlu İlkokulu, İsmet İnönü İlkokulu, Ormanlı İlkokulu, Ereğli Lisesi, Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi, Ereğli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güçlendirilmesine karar verilmişti.

DİĞERLERİ NE OLACAK?

Geçtiğimiz Eylül’de alınan kararın ardından söz konusu okullar boşaltılmış, öğrenciler ise belirlenen diğer okullarda ‘ikili eğitime’ dönmüşlerdi.

Bu arada yıkılmasına karar verilen okul binaları da okul idarelerince boşaltılmıştı.

Aradan geçen 3 ay süre zarfında Kdz. Ereğli’deki okullardan sadece KEAL için ödenek çıktığını öğrenen veliler ise “her ne kadar bu iyi bir gelişme ise de diğer okullar ne olacak? Onlar için ödenek ayrılmadı mı? Geç kalınıyor…” şeklinde yorumlarda bulunuyorlar.

ALDOĞAN DUYURMUŞTU

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, 27 Eylül’deki açıklamasında, yıkımı yapılacak 10 okul ve güçlendirmesi yapılacak 10 okul olmak üzere toplamda 20 okulla ilgili işlemler başlatıldığını duyurarak, şunları kaydetmişti:

“Sayın Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’in talimatları ile Yık-Yap Projesi kapsamına alınan 10 okulumuz ile güçlendirme kapsamına alınan 10 okulumuz, bakanlığımızca ek yatırım programına alınarak onaylanmış ve okullarımızın yapım ihalelerine esas olmak üzere ödeneklerin gönderimi sağlanmıştır. Yık-Yap Projesi kapsamına alınan ve güçlendirilmesi yapılacak okullarımızın ihalelerine ilişkin gönderilen ödenekler, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Zonguldak İl Özel İdaresine aktarılmış ve ihaleye ilişkin dosyalar hazırlanarak İl Özel İdaresine teslim edilmiştir. ‘’Bakanlığımızca onaylanan projelere göre yapılacak okullarımız en kısa sürede tamamlanarak depreme dayanıklı, modern, güvenli, konforlu, engelli erişimine uygun, sosyal donatı alanları, akademik ortamları, sportif, sanatsal ve kültürel ortamları bulunan ve çevreye duyarlı okul binalarınız ilimize kazandırılacaktır.”




Bu sayfayı yazdır

28.11.2022 15:39:14

Bu haber 1506 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
28.11.2022 15:48:53
Sinem Tok diyor ki;

İnşallah bir an önce çocuklar okullarına kavuştur.




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.087.315

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
190 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
541 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1460 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri