(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SANKO’DA YENİ DÖNEM…

SANKO Üniversitesinde, 2022- 2023 Akademik Yılı Açılış ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendiği bildirildi.

Üniversitenin basın yayın ve halkla ilişkiler koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,

Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Tıp Fakültesi birinci sınıfta öğrenim gören 96 öğrenci beyaz önlük, atama ve yükseltmeleri tamamlanan 28 akademisyen de cüppelerini giydiler.

Mütevelli Heyet Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada, ana gayelerinin ülkeye hizmet edecek üst düzey sağlık profesyonelleri yetiştirmek olduğunu söyledi.

Yeni üniversite binasının yapımı için gerekli izinlerin alındığını ve ruhsatların çıktığını açıklayan Konukoğlu, “Yeni kampüsümüzde fakülte binalarının yanı sıra yurtlar yapacağız. Başvurularımızı yaptık, Üniversitemize bazı yeni fakülteleri de kazandıracağız” dedi.

Mütevelli Heyet Başkanı Zeki Konukoğlu da yaptığı konuşmada, ülkede sağlık standartlarının yükselmesine katkı sağlamayı amaç edindiklerine dikkat çekti.

SANKO Üniversitesi olarak, alanlarında uzmanlığı bilim dünyasında takdir edilen akademik kadroya sahip olduklarını vurgulayan Zeki konukoğlu, teknolojik altyapı, simülatörlerin de bulunduğu laboratuvarlar ve modern teknolojiyle donatılmış hastane ile sağlık eğitiminin üst düzeyde sağlanması için çaba gösterdiklerini belirtti.   

Üniversiteye bu yıl kayıt yaptıran 530 öğrenci ile 9 yılda 3 bin 300 öğrencinin SANKO Üniversitesi Ailesinin parçası olduğunu anımsatan Konukoğlu, üniversitede şu anda 1.623 öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.

SANKO Üniversitesi rektörü Prof. Dr Güner Dağlı ise Sani Konukoğlu Vakfı’nın “Kurumsal yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü” haline geldiğine dikkat çekerek, ““Bu eğitim yolculuğunda; ilk günkü prensiplerimizin ışığında öğrencilerimiz ile yetkin akademik ve idari kadromuz sayesinde her yıl başarı çıtamızı yükselterek emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

 “Ustasından Öğütler” başlığıyla açılış dersini anlatan Prof. Dr. İbrahim Ayhan Özdemir’e,

Mütevelli Heyet Başkanı Zeki Konukoğlu ve Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı tarafından armağan ve çiçek takdim edildi.

Akademisyenlerin cüppe, hekimliğe adım atan öğrencilere beyaz önlüklerinin “hekim ustaları” tarafından giydirildiği tören, pasta kesimi ve birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.




Bu sayfayı yazdır

28.11.2022 10:37:30

Bu haber 467 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.002.848

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
793 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
305 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1424 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri