(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİLSEM EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV) 8. Eğitim Şenliği, etkinliğin yapılacağı iller arasında yer alan Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) düzenlenen etkinlik, bu yıl farklı olarak aynı gün (27 Kasım) aralarında İstanbul’un da yer aldığı 5 İl’de eş zamanlı olarak yapıldı.

BİLSEM Konferans Salonunda, ÖRAV Uzman Eğitimcisi Ceyda Çengelköylü’nün açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Karadeniz Ereğlisi İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül de, eğitime ve etkinliğe yönelik görüşlerini aktardı.

BİLSEM Müdürü Serkan Çakır’da, şenliğin, kurumlarında yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

“ÖRAV, Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimi alanında hem yüz yüze, hem çevrimiçi eğitimleri ile Türkiye'nin en etkin ve üretken sivil toplum kuruluşu olmayı misyon edinen bir vakıftır. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden öğretmen başvuruları sonucunda eğitimler veren Vakfın, içerikleri ile dolu dolu geçiyor. Eğitim Şenliğinin Zonguldak Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilmesinden onur duyuyorum.
Bu vesileyle; her konuda destek veren Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’e, tarafından Ereğli Bilsem’in tercih edilmesinde büyük payı olan Bilsem Fizik öğretmeni Adnan Akyüz’e, Çiğdem Hürgül’e, Duygu Avkan Altürk’e, Şeyda Bozkurt’a, Didem Erdem'e, eğitim şenliğinin sponsoru TAT Metal’e teşekkür ediyorum.”

ÖRAV Eğitim Tasarım Yöneticisi Engin Güven’in, öğretmenlerin mesleki gelişiminin önemine değindiği etkinlik, "Nitelikli Eğitimde Nitelikli Öğretmenin Yeri" paneli ile devam etti. Salondaki program müzik dinletisi ile son buldu.

EĞİTİCİ ATÖLYELERDE SÜRDÜ

Eğitim Şenliği’nde gerçekleşen Üst Düzey Düşünme Becerileri Atölyesi’nde bireylerin aşina olmadıkları sorunlarla, belirsizliklerle, sorularla veya ikilemlerle karşılaştıklarında aktif hale gelen eleştirel, mantıksal, yansıtıcı, üstbilişsel ve yaratıcı düşünme becerileri işlendi.

Matematik ve Origami oturumunda origami; üç boyutlu düşünmeyi geliştiren, matematiksel kavramları anlamayı kolaylaştıran eğlenceli bir yöntem olarak ele alındı ve matematik eğitimi için origaminin faydalarından bahsedildi.

Hikaye Yazma Teknikleri, Düşünen Sınıflar Tasarlamak, Eleştirel Düşünme ve Ritim Atölyesi gibi atölyelerde ise eğitimcilere öğrenme sürecinde verimliliklerini artıracak, yeteneklerini geliştirecek ve sınıf ortamında kullanabilecekleri kazanımlar sunuldu. 

ÖRAV NE YAPIYOR?

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) öğretmenlerin, geleceğe yön veren kuşakların çağdaş ve sağlıklı bir dünya yaratabilmeleri için yetiştirilmesinde liderlik etmelerine katkı sağlamak amacıyla 2008 yılında Garanti BBVA tarafından kuruldu.

Vakıf, aynı zamanda eğitimin en önemli odak noktalarından olan öğretmenliğin; özel bilgi, beceri ve tutum gerektiren bir meslek olarak toplum algısında hak ettiği değere ulaşmasına destek oluyor.

ÖRAV’ın devam eden projelerinin yanı sıra, tamamlayıcı bir sürekli eğitim ve bilgi paylaşım platformu olarak kurulan ve bugün tüm eğitimlerin gerçekleştirildiği “e-Kampüs Uzaktan Eğitim Platformu”da düzenli olarak yenilenerek, kullanım kapsamı zenginleştiriyor. Platformun tüm Türkiye’den 55 binden fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.




Bu sayfayı yazdır

27.11.2022 15:06:14

Bu haber 798 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.067

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri