(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜNDEM: HASTANELERDE KUYRUK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sağlık sisteminde önemli sorunların bulunduğunu, randevu alan hastaların kuyrukta beklediğini bildirdi.

Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Ünal Demirtaş, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, yaşananlardan sağlık çalışanlarının da, vatandaşların da memnun olmadıklarını ileri sürdü.

Vatandaşların randevu almakta zorluk çektiğini, alanların da sabahın erken saatlerinden itibaren muayene olabilmek için kuyrukta beklediğini anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

“Kuyruğa girip doktora muayene olmayı başaranlar da, 5 dakikalık muayene süresinde jet hızıyla muayene olup derdine şifa aramaktadır. Bu sebeple, ya tedavi süreçleri gecikmekte ya da kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların tedavileri aksamaktadır. Hani sağlıkta kuyruk sorununu çözmüştünüz.  Sayın Bakan, bu kuyruklar yağ kuyruğu ve ekmek kuyruğu değil. Sabahın köründe muayene olmak için bekleyen vatandaşların kuyruğu. Bu nedenle vatandaşlarımız memnun değil. Son 20 yılda sağlık sisteminin hiç bir sorunu çözülmedi, demek yanlış olur. Ama sağlık sisteminin tüm sorunlarını çözdük, sağlıkta şöyle iyiyiz, böyle iyiyiz demek de son derece yanlış olur. Maalesef 20 yıl önceki sorunların bir kısmı çözülemediği gibi, sorunları çözeriz düşüncesiyle uyguladığınız yanlış politikalar, başka büyük sorunlara yol açmış ve sağlık sistemi sorunlar yumağı haline gelmiştir.

ÖZEL HASTANELERİN BÜTÇEYE YÜKÜ

Bu gün sağlık sistemi, sağlık  hizmeti veren sağlık personelinin doktordan, hemşiresine ve hizmetlisine kadar  memnun olmadığı, sağlık hizmetini alan vatandaşlarımızın da kaliteli sağlık hizmetine erişemediği, pahalı, bir hizmet haline gelmesiyle  özellikle de dar gelirli yoksul olan on milyonlarca  vatandaşımızın da memnun olmadığı, üstelik sağlıkta dönüşüm adı altında yapılan yanlış uygulamalar ile  hasta garantili şehir hastaneleri, özel hastaneler nedeniyle de bütçeye yükü de  astronomik düzeye ulaşarak kamunun da memnun olmadığı bir sisteme dönüşmüştür. Bu yanlış sistemden kim memnundur? Şehir hastanelerini yapanlar ve özel hastanesi sahipleri memnundur.”

BAKAN’A 4 SORU!

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, İktidarın sağlık politikaları nedeniyle sektörde şyetişmiş insan gücünün kaybedildiğini, çok sayıda doktorun ülke dışına çıkıtğını; bunun yanı sıra sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ise artarak devam ettiğini anlattığı konuşmasında, Sağlık bakanı Fahrettin koca’ya şu soruları yöneltti:

“1) Plan bütçe görüşmelerinde makamının bulunduğu ve Bakanlığınızın kullandığı gayrimenkule Bakanlığınızın kira ödemediğin ifade ettiniz.Makamınızın bulunduğu gayrimenkulün mülkiyeti kimindir?eğer bu gayrimenkul Bakanlığınızın değilse mülk sahibi neden kira almadan gayrimenkulü kullanmanıza müsaade etmektedir?Mülk sahibi ile aranızda bir sözleşme var mıdır?Varsa içeriği nedir?

2) 2020,2021 ve 2022 yılının ilk 10 ayında faaliyetlerine devam eden şehir hastanelerine ne kadar ödeme yaptınız

3) 2020,2021,2022 yılının ilk 10 ayında devlet hastanelerine ne kadar ödeme yaptınız

4) Plan bütçe görüşmelerinde 2022 yılında istifa eden doktor sayısını açıkladı iz.2021 yılında ve 2022 yılının ilk 10 ayında kaç hemşire ve tüm branşlarda kaç yardımcı sağlık personeli istifa etmiştir?Size göre doktor,hemşire ve yardımcı sağlık personelinin istifa sebepleri nelerdir?”




Bu sayfayı yazdır

26.11.2022 13:40:23

Bu haber 506 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 76.044.181

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri