(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ KADINLARDAN EŞ ZAMANLI…

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak’ta, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Arzu Gündoğdu “Biz kadınlar dünyada ve Türkiye ' de şiddet sarmalına karşı sesimizi yükseltiyoruz. ‘Kelebekler’ in onurlu direnişine sahip çıkmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

Gündoğdu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü” nedeniyle, CHP Genel Merkezince hazırlanan ve ülke genelindeki parti teşkilatlarında eş zamanlı düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Dominik Cumhuriyetinde kadına yönelik şiddete karşı direnen ve “Kelebekler” olarak tarihte yerini alan 3 kız kardeşin verdikleri mücadeleyi anlattı.

1999 yılında Birleşmiş Milletlerin bugünü “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ilan ettiğini hatırlatan Gündoğdu, şunları kaydetti:

“Biz kadınlar dünyada ve Türkiye ' de şiddet sarmalına karşı sesimizi yükseltiyoruz. ‘Kelebekler’ in onurlu direnişine sahip çıkmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz. Ülkemiz de yaşayan kadınlar, en temel hak olan yaşam hakkı için direniyor. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, 2021 yılında 2l7'si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202'si şüpheli olmak üzere en az 482 kadın öldürüldü. Şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturmalar vardır!”

BAKANLARIN AÇIKLAMALARI!

Gündoğdu, CHP olarak “kadın Cinayetlerini Durdurun” diye haykırdıklarını hatırlatıtğı konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“Eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘Her kadın cinayeti bizim kadına yönelik şiddetteki kadın cinayeti değildir. Her şüpheli ölüm de kadın cinayeti değildir’ demekle yetindi. Çocuğa yönelik tecavüzde ‘çocuğun rızası’ndan bahseden Bekir Bozdağ, Adale t Bakanı oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öldürülen kadınlardan sadece sayı olarak bahsetmeye deva m etti. Yetti mi? Hayır! Şimdiki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, ‘2021 in ilk 10 ayında 242 ve 2022'nin ilk I10 ayında 225 vaka var. 2022' de yüzde 7 bir azalış görülüyor’ dedi. Yanık'ın açıklamasında bir de itiraf vardı: ‘Kadın cinayetlerinin yüzde 8'i koruma kararı altında yaşanıyor!’ Kadınları koruyamayan, şiddeti tolere edilebilir bulan, öldürülen kadınları sadece sayı olarak nitelendiren zihniyete bir kez daha sesleniyoruz: ‘Her Kadın Bir Hayattır!’
İsimlerini tek tek saymanın günler süreceği binlerce kadın katledildi! Bu kadınlar sayı değildi, hayatın ta kendisiydi. Anne, evlat, abla, kız kardeş, arkadaş, öğretmen, doktor, mühendis, hemşire, karşı komşu... Yaşamdan koparılan kadınların arkasında gözü yaşlı anneler, babalar, çocuklar kaldı. Kimimiz öğretmenini, kimimiz doktorunu, kimimiz sırdaşını, kimimiz akrabasını sonsuzluğa uğurladı. O nedenle bugün 81 il, 973 ilç ede kadın erkek tek ses olduk , haykırıyoruz: ‘Kadın Cinayetleri Politiktir!’

KADIN-ERKEK BİR ARADA MÜCADELE

İktidarın ‘kadını yok saya n politikalar’ yürüttüğünü, buna karşı CHP’nin kadınları güçlendiren eşitlikçi politikaları hayata geçireceğini savunan Gündoğdu, şunları kaydetti:

“Bu mücadeleyi kadın erkek bir arada vereceğiz. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İktidara geldiğimizde Genel Başkanımız  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu' nun söz verdiği gibi, 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacağız. Yaşam Hakkı projemiz kapsamında bugüne kadar binlerce kadının hayatına bire bir dokunduk.  İktidara geldiğimizde, yol haritamız hazır. Kadını güçlendirecek eşitlikçi politikaları derhal uygulama ya koyacağız. Bizlere ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten kalan büyük bir mücadele mirası var! Hiçbirimiz eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bugün sokaklara çıkarken, haklarımızı ve demokrasiyi savunmak için bir arada olacağız, kadın erkek hep birlikte sesimizi yükselteceğiz. Geliyor Gelmekte olan!”




Bu sayfayı yazdır

25.11.2022 12:36:37

Bu haber 556 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.109.445

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri