(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANIYOR

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende; İlçe Milli eğitim Müdürü Harun Akgül, iki öğretmen eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saygı Duruşunda bulunulan tören, İstiklal Marşı’nın okunması ile tamamlandı.

TATOĞLU’NDA DUYGULU ANLAR

İlçedeki Öğretmenler Günü kutlamaları, Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde devam etti.

Zübeyde Hanım Mesleki-Teknik Anadolu Lisesi ile Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan programda; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in kutlama mesajı okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, burada yaptığı konuşmada, “Geleceğin İmzası” olarak nitelendirdiği öğretenliğin iyi insan yetiştirme sanatı olmasından dolayı ‘kutsal Meslek’ olarak isimlendirildiğini söyledi.

Öğretmenin “bir anneni yüreğini taşıyan Kişi” olduğunu savunan Akgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En eski uygarlıklardan bugüne kadar önemini yitirmemiş ve hep gelişen mesleklerden biri olan öğretmenliğin geleceği ile ilgili de bugün hızlı bir sürecin yaşandığını görmekteyiz. Bu değişim sürecinde Bakanlığımız, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize her anlamda desteğini göstermeye devam etmektedir. Bu süreçte sınıf ortamı kavramı da değişmiş öğretmenler öğrencilerine sadece okulda değil, gerektiğinde evlerinde ve ekran karşısında da bir sınıf ortamı oluşturarak kendilerini dijital dünyayla uyumlu hale getirmişler ve görevlerini en iyi şekilde ifa etmeye çalışmışlardır. Çağımızın hızlı değişim sürecinde, doğal olarak öğretmenlik mesleği de sürekli dönüşmüş, geleceğin meslekleri hakkında çok çeşitli tahminler yapılırken öğretmenlik mesleğinin her zaman var olacak bir meslek olduğu da görülmüştür. Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştiren onlara örnek olan, milli ve manevi değerlerimiz vatan, millet sevgisini aşılayan kişidir öğretmen. Yeri geldiği zaman bir annenin yüreğini taşıyan kişi, insanlara sevgisini veren, onların varlığına saygı gösteren, bir mum gibi etrafına ışık saçarken kendisi eriyen tükenen, bilgisi tükenmeden sürekli akan bir pınarın suyu, bulunduğu yere can ve yaşam veren kişidir öğretmen.”

EMEKLİ ÖĞRETMEN DUYGULANDIRDI

Aday Öğretmenlerin, ‘Öğretmenliğe Geçiş” yemini ettiği programda; Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ve ilçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından ise emekliliğe ayrılan öğretmenlere “Hizmet Şeref belgeleri” takdim edildi.

Emekli öğretmenler adına konuşan Hüseyin Uysal de, 40 yıllık eğitimci olarak duygu dolu anlar yaşadığını dile getirdiği konuşmasında şunları kaydetti:

 “Yıllarca öğretmenlik ve idarecilik yapmış biri olarak, kelimenin tam anlamıyla, içinizden biri olarak, öncelikle bütün eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutlamak istiyorum. Dile kolay 40 yıl. Her gün sabah erken evden çıkıp çocuklarımızla güne başlamak ve sonrasında yüzlerce çocuğun silueti, fikir ve duygularını, beklenti ve umutları, cümleleri adeta zihninize kazınmış bir şekilde eve dönmek.Eve dönerken çocuklarla geçirilen zamandan, bilgi ve paylaşımdan duyulan memnuniyeti yüzünüzde taşımak, gülümsemek, bütün kapılardan gülümseyerek geçmek.

Çocuklarımızın bir bilgiyi öğrenebilmiş olması, o bilgiden hareket ederek ülkemize bir gelecek hazırlıyor olması öğretmen olarak bizleri mutlu eden, bütün yorgunluklarımızı unutturan, umuda ve sevince yol aldıran merkez noktamızdır. Diyebilirim ki bütün meslek hayatım bu merkez noktanın etrafında dönüp durdu. Bugün burada ömrünün tam 40 yılını eğitime adayan biri olarak hiç de alışkın olmadığım bir şekilde, hiç de alışkın olmadığım bir sıfatla karşınızdayım. 40 yıllık meslek hayatımın en zor görevi belki de bu olsa gerek 24 Kasım öğretmenler gününde emekli bir öğretmen olarak konuşma yapmak… Bu duygularla öğretmenler günümüzü bir kez daha kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize rahmet, emekli öğretmenlerimize sağlık ve afiyet, görevlerinin başındaki öğretmenlerimize muvaffakiyetler diliyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı oratoryo ve koro sunumu gerçekleştirilen programda, son yaşanan terörist saldırılarda hayatlarını kaybeden şehit öğretmenler kürsüde anıldı.

Programın sonunda ise Öğrencilerin pişirdiği helvalar davetlilere ikram edildi.

KAHVALTIDA KUTLADIK!

Öte yandan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gelecek Nesil Sizlerin Eseri Olacak" diyerek çok önemli ve büyük sorumluluk yüklediği öğretmenlerimizi Hakimiyet Yayın Grubu olarak kutladık. Bu vesileyle; aralarında Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Üçler Sarıkaya, Pestilci Ortaokulu Müdürü Ömer Alagöz, Cumhuriyet Ortaokulu Öğretmeni Ahmet Cakcak, Kdz. Ereğli Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Fatih Akyüz ile Cumhuriyet Ortaokulu (memur) personeli İlker Türkoğlu'nu, Yayın Grubu Sahibimiz Fikri Kapan gelenekselleştirdiği sabah kahvaltısında misafir etti.

Kahvaltıya, ilçedeki genç esnaflardan Mustafa Sünger de davetli olarak katıldı.




Bu sayfayı yazdır

24.11.2022 13:55:28

Bu haber 580 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 75.752.215

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri