(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KÜTÜĞE YÖN VEREN OJELİ ELLER

 

(Haber: Orhan Akyüz) 

Zonguldak’ta, ahşap el sanatçısı kadının, ‘’Vahşi Doğa Heykel Atölyesi Sergisi’’ndeki el emeği göz nuru ağaçların kütüğünden yaptığı ürünleri yoğun ilgi görüyor.

Ahşap el sanatçısı maharetli kadın Senem Çakır’ın, kendisine ait olan Sem’in Atölyesi’nde ağaçların kütüğünden kaplan, aslan, başak, baykuş, leylek, anka kuşu, kartal, geyik, fil gibi elinin dokunduğu görülmeye değer birçok türdeki küçük ve büyük boydaki sanat eserleri, Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde görücüye çıkarıldı.

Türk el sanatlarının en güzel örneklerinin sunulduğu sanat dallarından biri ahşap el sanatına gönlünü veren sanatçı Çakır, ahşap yontu ile ilgili bilgi ve deneyimlerini heykellerinde ve büstlerinde kullanıyor.

 

‘’ALAYLIYIM’’

 Heykel ve büst çalışmalarının yanı sıra fonksiyonel sanat alanında da kendi tasarımlarını hayata geçirdiğini anlatan ahşap el sanatçısı Çakır, şöyle konuştu:

‘’Sergilediğim ürünlerimin tamamını titizlikle yeteneklerimi kullanarak el emeğimle yaptım. Bu mesleğime özen gösteriyorum, yaklaşık 7 yıldır da ilgilenmekteyim. Kendimi bu sanata adadım. Evimizin üst katındaki bölümü atölye olarak kullanıyorum. El sanatı mesleği için hiçbir eğitim almadım, yani alaylıyım, sadece yaratıcılığımı ön plana çıkarıyorum. Bu benim ilk sergim. Hedefim, ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışında da sergi açmak.’’

‘’ORMAN KIZI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM’’

 Senem Çakır, atıl kullanılmayan kestane, ceviz, istiriç gibi ağaçların kütüklerini değerlendirerek sanatına yansıttığını belirterek, ‘’Atıl durumdaki bu kütükleri elde ederken kesinlikle doğaya zarar vermiyorum. Ben ormanla iç içeyim. Orman kızı olmaktan da gurur duyuyorum. Sergimde yer alan ürünlerin tamamını işçiliği zahmetli olan ağaçların kütüklerinden yaptım. Kış mevsiminde doğa kendi temizliğini yaparak, bize de atıl durumda bıraktığı bu ağaçları malzeme olarak sunuyor. Burada sergideki ürünlerin ilgilenenlere satışı olabilecek. Ayrıca talebe göre üretim de yapıyorum’’ dedi.

Bu arada sanatseverlerle buluşturulan ürünlere ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdikleri, sergi salonunun zeminine de çeşitli ağaçların yapraklarının serpiştirilerek doğayı anımsattığı gözlemlendi.

Ahşaptan heykel ve büstlerin yanı sıra çeşitli hayvan figürlü süs eşyalarının da yer aldığı sergi, 22-24 Kasım tarihlerinde mesai bitimine kadar açık kalacak.




Bu sayfayı yazdır

22.11.2022 18:17:25

Bu haber 531 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.453

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri