(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SÜREÇ BÖYLE İŞLEDİ

(Haber: Fikri Kapan) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şubesi’nin 12’nci Olağan Genel Kurulu, Bartın’ın Amasra İlçesinde gerçekleştirildi.

Sendikanın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Divan Başkanlığına GMİS Genel BaşkanYardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Merkez Servisleri Şubesi Başkanı Aysel Kocabaş başkan yardımcılıklarına seçildiği genel kurulda, Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Taş kömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde meydana gelen kazada şehit olan 42 madenci için Kuran-ı Kerim okutuldu.

YEŞİL: ÇOK BEDELLER ÖDEDİK!

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, genel kurulda yaptığı konuşmada, yaşanan acı olayın ardından hzünlü bir genel kurul gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Böyle bir günde burada bu kongreyi yapmak gerçekten kolay değil. İçimiz buruk, hepimiz çok üzgünüz. Yasal süreç işlemek zorunda. Bugün burada toplandık ve Amasra Şubemizin 12’nci Olağan Kongresini yapıyoruz. Camiamıza TÜRK-İŞ’imize, madenci camiamıza hayırlı olur inşallah. Süreci en iyi şekilde yürütmek görevimiz. Biz 174 yıldır bu bölgelerde üretim yapıyoruz. Çok bedeller ödedik. En son Soma faciasından sonra iş sağlığı ve güvenliği önlemleri altında çok büyük gelişmeler oldu. Tabi bu gelişmelerin devamında kurumumuzda da çok büyük önlemler alındı ama ne yazık ki Amasra Müessesemizde böyle bir büyük kaza yaşandı. Böyle büyük bir kaza yaşandıysa muhakkak bir ihmal vardır. Bu ihmallerin araştırılması için komisyonlar oluşturuldu, adli süreç devam ediyor. Bizlerde sendika olarak yakinen takip ediyoruz ve bunun takipçisi olacağız.
Genel Maden İşçileri Sendikası 76 yıllık büyük bir sendika. Geçmişi hepimiz biliyoruz. Aynı çizgide devam etmeye çalışıyoruz. Ben kongrenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Mutlu da, zor bir süreçte gelen kurul yaptıklarını hatırlatarak, “Daha önce almış olduğumuz kararları yasal olarak yerine getirmemiz gerekiyor. Amasra Şube kongremizin öncelikle sendikamıza ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise genel kurulun işçi sınıfına hayırlı olması dileğinde bulundu.

GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, Amelebirliği Şube Yöneticileri, CHP Amasra İlçe Başkanı Seyhan Bilgin, Amasra Şube Delegeleri ve işçiler katıldığı genel kurulda seçimler, haber yayına hazırlanıdğı saatlerde devam ediyordu.

KİMLER ADAY?

Amasra Şube Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığına Ümit Çınar ve Orhan Atay, Şube Sekreterliğine Birol Yalçın ve Ali Deniz, Şube Mali Sekreterliğine Hüseyin Özerdoğan, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Hüseyin Çalışkan, Aydın Çetin ve Mehmet Yıldız aday oldular.

KOZLU SEÇİMLERİ

Öte yandan, önceki gün gerçekleştirilen GMİS Kozlu Şubesi’nde tek liste halinde gidilen seçimde Şube Başkanlığına Dursun Başbakıcı seçildi.

Başbakıcı’nın yönetiminde ise  Şube Sekreteri Bayram Okumuş, Şube Mali Sekreteri Ümit Yıldızhan, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Selçuk Demirel görev aldılar.

Şubenin Şube Denetleme Kurulu’na Tuncay Türedi, Ali Sezer, Muhammet Fatih Atalay seçilirken, Şube Disiplin Kurulu ise Levent Damlı, Serkan Karakurluk, Akın Ertürk, Hakkı Kızılarslan ve İsmet Arıkan’dan oluştu.

Kozlu Şube Genel Kurulu’nda ayrıca 48 üst kurul delegesinin de seçimi yapıldı.




Bu sayfayı yazdır

20.11.2022 14:59:06

Bu haber 477 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.510

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri