(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İL DANIŞMA KURULU’NDA KONUŞTU

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak’ta, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığınca, Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Alaborina’da gerçekleştirilen toplantıda Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

CHP İl Başkanı Murat Pulat burada yaptığı konuşmada, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Pulat, milletin zamlar ve hayat pahalılığı altında ezildiğini savunurken, AK Parti hükümetinin ise halkın gündeminden kopuk olduğunu, Devletin organlarını yönetmeyi başaramayarak ve ülkeyi kaosa sürüklediğini savundu.

Asgari ücretliye, emekliye, çalışan maaşlarına yapılan zamların ise aynı ay içinde eridiğine dikkat çeken Pulat, şunları kaydetti:

VATANDAŞIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI

“Vatandaş, kullanmak zorunda olduğu doğalgaz, elektrik, gıda ve iğneden ipliğe her şeye yapılan zamlarla perişan olmaktadır. En son çıkardıkları sansür yasası ile basın yayın kuruluşları ve sosyal medyayı zapturapt altına almak istemektedirler. Sürekli faiz indiriminin kime neye yaradığı belli değilken, ortalama ücret neredeyse açlık sınırına dayanmışken,  Hazine garantili müteahhitler ve beşli çete ülke ekonomisini bitirirken vatandaşın artık dayanacak gücü kalmamıştır.

ÖĞRENCİNİN DURUMU İÇLER ACISIYKEN!..

Amacı çiftçiye destek olmak olan Ziraat Bankası, iş adamının birine 750 milyon dolar kredi vererek  medya patronu olmasını sağlıyor, çiftçimizi ve tarımı ölüme mahkum ediyor.
Üniversite sınavlarını kazanan 105 bin 772 öğrenci, barınma, kira, beslenme, öğrenim gideri ve bazı vakıf üniversitelerindeki yüksek zamlar nedeniyle kayıt yaptırmadı veya yaptıramadı. Öğrencilerimizin durumu içler acısıyken iktidar togg diye yerli ve milli bir araç yapmanın sevincini yaşamamızı istiyor.

AKP YÖNETİCİLERİ SAÇMALIYOR

Ülkemizi ekonomik anlamda bitiren, enflasyon altında vatandaşı perişan eden, Türk lirasını değersizleştirme ve itibarsızlaştırma anlamında başarılı olan AKP yönetenleri , bu konuda yaptıkları açıklamalarda şu kadar yılı saymazsak, bu kadar  günü saymazsak gibi anlamsız söylemlerle saçmalamaktadırlar. Sandık önümüze geldiğinde bizler de onların Ülkemize yaşattığı basiretsiz 20 yılı saymayarak tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz.

YERLİ VE MİLLİ SÖYLEMİ ALDATMACADIR

2002 yılında iktidara gelen AKP’nin Türkiye Taş Kömürünü bitirmek, dolayısıyla Zonguldak’a ceza kesmek adına yaptığı uygulamalar ve aldığı kararlar, hükümetler değişse de aynı mantıkla devam ettiriliyor.  Buradan açıkça söylüyorum; TTK’da işçi açıklarının giderilmesine yönelik acil bir çalışma yapılmadığı takdirde, bırakınız üretim yapmayı, yer altındaki galerileri ayakta tutabilecek iş gücü bulunmakta bile zorluk yaşanacaktır. Bu durum ciddi iş güvenliği riskleri yaratacağı gibi ocakların kendiliğinden kapanmasına da yol açacaktır. TTK’nin içine düşürüldüğü bu acıklı hal, AKP iktidarının enerji ve maden sektöründeki yerli ve milli söyleminin bir aldatmacadan ibaret olduğunu göstermektedir. Zonguldak ve Türkiye açısından çok büyük bir öneme sahip olan TTK’nın acilen üretim odaklı olarak yeniden yapılandırılması ve 14 Bin norm kadro esas alınarak işçi açıkları kapatılmalıdır. Ancak o zaman ülkemizin ihtiyaç duyduğu taşkömürünü karşılamak için adım atılmış olacaktır.

KILIÇDAROĞLU’NUN TECRÜBELERİNDEN DERS ÇIKARMALIDIR

Ülkeyi ne içeride ne dışarıda yönetebilme ve temsil etme becerisinden yoksun iktidarın başı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke yönetimi, adalet, ekonomik öngörü ve devleti yönetebilme tecrübelerinden faydalanarak devlet yönetmek adına dersler çıkarmalıdır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde kurulan millet ittifakı bunun ilk meyvesini 2019 yerel seçimlerde almış, bu ittifak şimdi altı parti ile birlikte daha da güçlenerek yoluna devam etmektedir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği tevazu ve birleştirici güç olabilme kararlılığını bizlerde üye veya yönetici ayrımı olmadan tüzük ve yönetmeliklerde yazdığı gibi üyelik görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Geliyor Gelmekte Olan!”

Toplantıya CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz'ın yanı sıra; CHP'li belediye başkanları, İlçe Başkanları, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, İl genel ve belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

6.11.2022 14:56:00

Bu haber 525 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.734

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri