(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KARADON’DA YEŞİL, ARMUTÇUK MUTLU!

Olağan Genel Kurul hazırlıklarını sürdüren Genel Maden İşçileri Sendikasında (GMİS) Şubelerinin taban delege seçimlerinin Karadon Şube ile Armutçuk Şube taban delege seçimlerini, GMİS Genel Başkanı Yakan Yeşil ekibinin oluşturduğu listenin kazandığı bildirildi.

GMİS Basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Karadon Şube Gelik Bölgesi taban delege seçimlerinde Genel Başkan Yeşil ile eski Genel Başkanlardan Eyüp Alabaş’ın listeleri yarıştı.

Madencilerden 596’sının oyunu alan Yeliş’in listesi delege seçimlerini kazanırken, Alabaş’ın listesi ise 395’de kaldı.

GELİK’TE COŞKU YAŞANDI

Karadon Şube Gelik seçim bölgesinde seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından alkışlarla karşılanan Genel başkan Yeşil, bunada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“Haklı mücadelemizin gururunu yaşıyoruz şu an. Yaklaşık 2 aydır sahalardayız. Biz ötekileştirmedik. Biz ayrıştırmadık. Biz birleştirici olduk.  Ayrışmayalım, kol kola gelelim dedik. Bundan sonra da izlediğimiz bu yolda kaldığımız yerden hep birlikte devam edeceğiz. Güçlü bir sendikanın yolu el ele, kol kola, omuz omuza yan yana gelmekle olur. Bunu siz başardınız. Her şart altında başardınız. Ben herşey için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sendikamızı daha da güçlendirmek, maden işçisinin daha iyi çalışma şartlarında yaşanabilir ücretleri için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizin içinde var mısınız? Allah hepinizden razı olsun. Teşekkür ediyorum.”

GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş da seçimi kazananın maden işçisi olduğunu,  belirterek teşekkür etti.

GMİS Karadon Şube Teşkilat Sekreteri Tevfik İncebacak ise madencilerin kendilerine güvendiğin idile getirerek,  “2018'de olduğu gibi bugünde hep beraber başardık. Sizlerle aynı gururu yaşıyor, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

SENDİKADA DA COŞKUYLA KARŞILANDI

Gelik’ten Sendika Genel Merkezi’ne gelen Genel Başkan Hakan Yeşil burada da maden işçileri tarafından meşaleler, konfetiler ve sloganlarla karşılandı. Burada Genel Başkan Hakan Yeşil ve Karadon Şube Kilimli seçim bölgesinde taban delege seçimlerini kazanan Yalçın Yiğit ile birbirlerini tebrik etti. Makamına geçen Yeşil, kendisini karşılayan madencilere bir kez daha teşekkür etti.

KİLİMLİ’DE YILDIZ, ARMUTÇUK DA MUTLU

Karadon Şube Kilimli Seçim Bölgesi’nde ise Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız ile Amelebirliği Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Yiğit’in listeleri yarıştı. Volkan Yıldız’ın 541 oy alan listesinin karşısında Yalçın Yiğit’in listesi 849 oy alarak taban delege seçimini kazandı.

Armutçuk Şube seçim bölgesinde ise Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile Şube Başkanı Temel Eşgün’ün listeleri ile seçime gidildi. 603 oy alan Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’nun listesi, 266 oy alan Temel Eşgün karşısında seçimi kazandı.

MUTLU TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan, GMİS taban delege seçimlerinde listesi Armutçuk Şube taban delege seçimini kazanan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu destek verenlere ve maden işçilerine teşekkür etti. Mutlu; “Armutçuk taban delege seçimleri sürecinde bizlere maddi manevi destek veren verdikleri oylarla bize Armutçuk’ta tarihi bir farkla seçim almanın gururunu yaşatan tüm dostlarımıza, yoldaşlarımıza, gönüldaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah her birinizden razı olsun. Rabbim bizleri bize güvenenlere, bizden umudu olanlara mahcup etmesin” diye konuştu.

BUGÜN ÜZÜLMEZ’DE…

GMİS taban delege seçimleri ise bugün (5 Ekim) Üzülmez Şube ve Merkez Servisleri Şubesi taban delege seçimleriyle devam ediyor.

GMİS 12’nci Olağan Genel Kurulu sürecinde gerçekleştirilen taban delege seçimlerinde GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Üzülmez Müessesesi seçim bölgesinde tek liste ile seçime girdi. Demir, Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak ile birlikte oyunu kullandı.

6 Ekim’DE İSE GMİS Kozlu Şubesi ile Amasra Şubesi’nin taban delege seçimleri yapılacak.

GMİS’in şubelerinin taban delege seçimleri 10 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan MTA-İŞ Şubesi delege seçimleri ile tamamlanacak.




Bu sayfayı yazdır

5.10.2022 10:44:06

Bu haber 683 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
06.10.2022 11:28:18
Madenci diyor ki;

Tayfun Başkan Genel Başkan olsa madencinin ne derdi kalır nede tasası.Yeşil artık dinlenmeli




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.399

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri