(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GREEN METRİK ÇALIŞTAYI-PALYATİF BAKIM

(Haber: Fikri Kapan:) -Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) “Green Metric (Yeşil Ölçüm) Türkiye Ulusal Çalıştayı” ve “Yaşlılar Gününde Palyatif Bakım Etkinliği” düzenlendiği bildirildi.

ZBEÜ Basın yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün yazılı açıklamalarına göre,

Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı’nın açılışı Farabi kampüsünde gerçekleştirildi.

ZBEÜ EV SAHİPLİĞİNDE

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’ndeki açılışta saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, burada yaptığı konuşmada, hızla gelişen teknolojinin çevreye verdiği zararlar ve artan dünya nüfusunun doğal kaynakları tüketmesinin çevre ve sürdürülebilirlik ile ilgili konuların ön plana alınmasını bir zorunluluğa dönüştürdüğüne belirterek, şunları kaydetti:

“Geliştirilen çevre dostu politikalar ve sürdürülebilirlik konularında yaptığı çalışmalarla Üniversitemiz dünyanın ve Türkiye’nin en yeşil ve çevreci kampüslerinden biri haline gelmenin gururunu yaşıyoruz. Yeşil kampüs uygulamaları kapsamında,  su ve atık yönetimi, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler sıralamasında elde edilen önemli başarılar üniversite olarak ortaya koyulan yoğun çabaların göstergesidir.”

UI Greenmetric Başkanı Yardımcısı Dr. Junaidi S.S. M.A’nın konuşması ardından söz alan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da, çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir platform olan GreenMetric’in, aynı zamanda altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlardaki değerlendirmelerle alana önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz ve çeşitli üniversitelerden katılım sağlanan 2 günlük çalıştayın ardından Gökgöl mağaraları gezildi.

YAŞLILAR GÜNÜNDE PALYATİF BAKIM ETKİNLİĞİ

Diğer yandan, Rektör Özölçer, ZBEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlenen Palyatif Bakım Etkinliğine katıldı.

Özellikle Covid-19 süreciyle birlikte, yoğun bakım üniteleri ve palyatif bakım servislerinin hayati öneminin gözler önüne serildiğini belirten Özölçer,” Çalışanların, öğrencilerin ve hastaların memnuniyetine önem veren Üniversitemizde yapılan bu etkinliğin toplum sağlığına önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

ZBEÜ Rektörü Özölçer, toplantının düzenlenmesinde katkılarından dolayı da Türk Yoğun Bakım Derneği Palyatif Bakım ve Evde Bakım çalışma grubu başta olmak üzere, emeği geçen tüm akademik ve idari personele ve katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlikte; ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, Başhekim Doç. Dr. Özcan Pişkin, Türk Yoğun Bakım Derneği Palyatif Bakım ve Evde Bakım Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Dilek Memiş ve akademik-idari personel yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

3.10.2022 09:54:36

Bu haber 347 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.768

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri