(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“PEKER ŞANSTIR”

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na Genel Müdür olarak atanan Niyazi Aşkın Peker’in, “ilçe için şans olduğunu” bildirdi.

Ertuğrul, yaptığı yazılı açıklamada, Peker’in Erdemir7e genel müdür olarak atanmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Peker’i, “ Ereğli’yi bilen ve sosyal hayatın içinde olan biri” olarak nitelendiren Ertuğrul, açıklamasında şunları kaydetti:

“Aşkın Peker ile birlikte Ereğli’nin daha fazla ihtiyacı olan diyalogların da zaman geçirilmeden başlayacağına inanıyorum. Ereğli olarak öncelikli beklentilerimizin başında kuşkusuz Erdemir’in çevre kirliliğine sebep olan eksiklik ve hatalarını yok etmesi ve telafi yoluna gitmesi gelmektedir.

Erdemir’in hava filtrelerinden kaynaklanan sıkıntılarına çözüm bulunacağına inanıyor ve çevre sağlığı konusuna daha fazla hassasiyet gösterileceğini ümit ediyorum. Kuşku yok ki Erdemir Ereğli’ye çok şey katıyor; ama Ereğli’den de çok şey götürüyor. Bunu da kabul etmemiz lazım.

“OYAK EREĞLİ’YE DAHA SICAK BAKMALI”

Erdemir yıllar boyunca birçok yan sanayi tesisinin üretip çalışmasına da vesile oldu ama birçok tesisin de kapanmasında baş aktördü. ‘ Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) sadece kendi kârını düşünüyor’, düşüncesini silmek için OYAK ve Erdemir’in Ereğli esnafına daha sıcak bakması,  Ereğli sanayicisinin, tüccarının ve esnafının önlerini açacak hamlelerde bulunması gerekli hale gelmiştir.  Erdemir, Ereğli ve yöresinin en önemli istihdam kapısıdır. Bu sebeple de fabrikaya yeni işçi alımları olması gündeme geldiğinde önceliğin bu kentin evlatlarına verilmesi gerektiğini sıklıkla vurguluyoruz.

OYPA’LI İŞÇİLERİN DURUMU

Üzerinde durulması gereken ve başlı başına sorun olarak kabul edilmesi gerektiğine inandığımız diğer konu da OYPA’lı işçilerimizdir.  Ne acıdır ki, son olarak 2019 Yerel İdareler Seçimleri sürecinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzıyla OYPA’da çalışan taşeron işçilerimize daimi kadroya geçecekleri vaadinde bulunanlar, aradan üç buçuk yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen bu sözleri için tek bir adım dahi atmamışlardır. Ömürlerinin en güzel ve en verimli dönemlerini OYPA çatısı altında harcayan ve gelecekle ilgili tek beklentileri bir gün Erdemir personeli olarak çalışmaya devam etmek olan yüzlerce işçi, yeni genel müdür Aşkın Peker’e umutla bakmaktadır.
Sayın Peker’in de OYPA’lı emekçilerin bu haklı beklentileri karşısında olumlu ve kalıcı adımlar atılması için gereken mücadeleyi göstereceğine inanmak istiyoruz. Aksi halde bu emekçiler önümüzdeki iki büyük seçim sürecinde de iktidar partisinin seçim malzemesi olacak, birileri yine ve yeniden bu insanlara umut satmaya devam edeceklerdir. OYPA ile OYAK bir bütünse OYPA’lı işçilerin de bu bütün içinde kabul edilmesinin zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir.”




Bu sayfayı yazdır

26.09.2022 10:32:39

Bu haber 924 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.099.110

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri