(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERTUĞRUL TED’İ İŞARET ETTİ!

Zonguldak’ın Edreğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, ilçedeki eğitim-öğretim döneminin başlamasına yakın bazı okul binalarının yıkılacak yada güçlendirilecek olmasının mağduriyet yarattığını hatırlattı.

Ertuğrul, yazılı açıklamasında, yapılan çalışmanın ‘samansız ve plansız olduğunu belirterek, Bu kadar beceriksizlik olamaz! Ülkemiz bir pandemi süreci geçirdi; okullar aylarca kullanılmadı. Bu planlamayı neden pandemi sürecinde yapmadılar?” eleştirisinde bulundu.

İl Milli eğitim Müdürlüğünün okulların açılmasına günler kala yaptığı açıklamada, “yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olduklarını” bildirdiğine dikkat çeken Ertuğrul, şunları kaydetti:

“Aynı müdürlük, birkaç gün sonra da bazı okulların yıkılması bazılarının de güçlendirilmesi gerektiği yönünde karar alındığını açıkladı. Bu nasıl bir anlayıştır? Bu okullarda okuyan çocuklar ne olacak? Bu plansızlık sebebiyle bazı okullarda ikili öğretime geçildi. Binlerce öğrenci, öğlen misafir oldukları okullara gidip akşam 19.00-20.00 gibi evlerine dönebiliyorlar. Bu çocuklar ne zaman dinlenebilecekler, ne zaman derslerine çalışabilecekler, ne zaman ödevlerini yapabilecekler? Bunların arasında hayatlarını şekillendirecek önemli sınavlara hazırlanacak öğrenciler var. Bu öğrenciler aynı zamanda dershane eğitimi de alacaklar. Peki dershanelere ne zaman gidebilecekler?

TED’DE 15 DERSLİK BOŞ!

CHP İlçe Başkanı Ertuğrul, yapılan uygulama nedeniyle iktidarı da eleştirerek, “Bu iktidar çocuklarımızı darmadağın etmiştir! Çocuklarımızın ne psikolojileri kaldı ne umutları! Bu çocuklardan hiçbir verim alınamaz, alınamayacak da! Öğrenciler kadar onların aileleri de darmadağın oldu” ifadesine yer verdiği açıklamasında, öneri olarak ise şöyle dedi:

"Karadeniz Ereğli’de elbette kapatılan 8 okulun tamamındaki öğrencileri rahat ortamlarda eğitim-öğretimle buluşturmak, bu plansızlık altında mümkün görünmüyor. Çocuklarımızın hepsini kurtarmak neredeyse imkansız; ancak biraz gözlerini açsınlar! Karadeniz Ereğli’de bugün bile boş olan okul binaları var. Bu okul binalarını neden değerlendirmezler? Okul binaları dışında da eğitim-öğretime elverişli binalar var. Bu binalar için de kiralama yoluna gidilebilir. Çok zor değil. Ek kaynak, para bulunması gerekiyorsa da bulacaklar. Bulmalılar! Bu çocuklara yazık!
Örneğin Karadeniz Ereğli TED Koleji bu okul binalarından biri. TED Koleji’nde bugün on beş derslik boş. Giriş katındaki bu on beş derslik kullanılmıyor. Bu dersliklerin metrekareleri de büyük. Her bir derslik nereden baksanız kırk öğrenci alır. Yani yaklaşık altı yüz öğrenci bu dersliklerde eğitim-öğretim alabilir. Hiç değilse altı yüz öğrencimizi bu dertlerden kurtarabilirler. Gitsinler, TED yönetimi ile görüşsünler.

TED’E ÇAĞRIDA BULUNDU

TED Koleji yönetimine de çağrıda bulunuyorum: Lütfen, hiç değilse bu çocukların bir bölümünün kurtulmasına vesile olun! Ereğli halkı size minnettar kalacaktır! Siz bir vakıf okulusunuz; ama yine de Milli Eğitim Bakanlığına bağlısınız. Bu vakıflar neden var? Bu vakıflar hayır için vardır. Siz de yapın bu hayrı! Alabileceğiniz kadar çocuğumuzu yanınıza alın; kendi binanızda onların eğitim-öğretim görmesine olanak tanıyın! Ne kaybedersiniz? Belki yanınıza alacağınız o çocuklardan nice başarılı yöneticiler, eğitimciler, uzmanlar çıkacak. Böyle bir girişim fizikî açıdan TED Koleji’ni hiçbir sıkıntıya sokmayacaktır. Bu tür çözümleri bizlerin değil öncelikle Milli Eğitim yöneticilerinin, Ereğli’yi yöneten makamların düşünmeleri gerekir. Böyle bir çalışma, yapılamayacak bir iş değildir.”

Bilindiği gibi, daha önce çeşitli açıklamalarda, ilçede faaliyetini durduran Final Eğitim Kurumları'nın Kavaklık Mahallesindeki kampüsünün de boş olduğu hatırlatılmıştı.




Bu sayfayı yazdır

23.09.2022 12:36:14

Bu haber 1416 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 30 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.351

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
232 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri