(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Devrim Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı Alanında gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı’na protokol çelenkleri bırakıldı, Saygı Duruşunda, bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü’nün bedeli canla ve kanla ödenerek bu toprakların ‘vatan’ olmasında ve devletin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı bir gün olduğunu söyledi.

Şahin, ‘Gaziler Günü’nün ortaya çıkış sürecini, Sakarya Meydan Muharebesi’ni, Atatürk’e gezi ve mareşal unvanlarını verilişini de anlattığı konuşmasında, şunları kaydetti:

 “Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde varoluş mücadelesinin şifresi; ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ deyişinde saklıdır. Ülkemiz dün olduğu gibi bugün de dış destekli terör örgütlerinin, Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Suriye’de ve Irak’ta sömürücü emperyalist devletlerin tehdidi altındadır. Emperyalist devletlerin ve onların maşası terör örgütlerinin hedefleri ülkemizde karışıklık çıkartmak Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek, dolayısıyla emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda sömürü planı olan Sevr’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik, Türk silahlı kuvvetlerinin vatansever ve kahraman askerleri ile kahraman polis güvenlik korucusu ve vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır. Asil Türk milletinin bağrından çıkmış, şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarında vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet alarak korunacaktır.
Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan millet bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin topyekûn saldırılarına karşı mücadele ederek, bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimizle, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bu özel günümüzde rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum”

Ereğli Lisesi öğrencisi Tunahan Demirci’nin günün anlamını içeren şiir okuduğu törenin ardından, İnönü Parkı girişindeki Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinden 12 kahramanın büstleri ile Şehitlik’e karanfiller bırakıldı.

Şehir Mezarlığındaki Şehitlik ziyaretlerinde bulunulan etkinlikler kapsamında, Ereğli Kaymakamlığı da, Gaziler ile ailelerine Ereğli Öğretmenevi’nde öğle yemeği ikramında bulundu.

Karedeniz Ereğli Muharip Gaziler Derneği ile Karadeniz Ereğli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ziyaret edildi.

Etkinliklere; Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri, sivil ve askeri erkan katıldı.

KUTLADILAR

Diğer yandan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal demirtaş, Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Niyazi Özcan, yayınladıkları mesajlarla 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutladılar.




Bu sayfayı yazdır

19.09.2022 13:27:26

Bu haber 427 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.097.763

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
548 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri