(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GMİS GİRİŞİMDE BULUNDU

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS),  Türkiye Taş Kömürü Kurumu  (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumunda (MTA) çalışan işçilerin ücretlerinin işlem gördüğü anlaşmalı bankaların, peşin olarak ödedikleri promosyon bedellerinin günümüz ekonomik şartlarına uygun olarak güncellenmesi için girişimlerde bulunduğu bildirildi.

GMİS Yönetiminin yazılı açıklamasında, kurum ve kuruluşlar ile bankalar arasında, ekonomik göstergeler ve hedefler dikkate alınarak promosyon anlaşması yapılmakta ve çalışanlara ek mali imkan sağlandığı belirtildi.

TTK çalışanları için 2020’de, MTA çalışanları için ise 2021’de banka promosyon ihalelerinin yapıldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Anlaşma yapılan bankalar, teklif ettikleri TTK için 5 yıllık, MTA için 3 yıllık promosyon bedellerini peşin olarak tüm işçilere ödemiştir. Kurumların bankalarla yaptığı promosyon ihalelerine Sendikamız, ihaleye müdahale yetkisi bulunmamakla birlikte gözlemci olarak katılmıştır. Aradan geçen süreç içinde işçi ücretleri büyük oranlarda artmış, yükselen işçi ücretlerinden kaynaklı olarak bankaların da işlem hacimleri büyümüştür. Bu dönemde bankaların karlılığı 4-5 kat artış göstermiştir.

Ancak aynı süreçte bankalarla yapılan promosyon bedelleri, ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve yüksek enflasyon rakamları karşısında erimiştir. Anlaşmalı bankaların TTK ve MTA çalışanlarına peşin ödedikleri promosyon ücretlerinin günümüz şartlarında düşük kaldığı açıktır. Kurumların yeni yaptıkları banka promosyon anlaşmalarında ise promosyon bedelleri yüksektir. TTK ve MTA çalışanları için bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarının iptal edilerek yenilenmesi veya banka promosyon bedellerinin günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerekmektedir. 

GMİS KURUM VE KURULUŞLARA BİLDİRDİ

Sendikamız, banka promosyonlarının ekonomik göstergeler doğrultusunda güncellenmesi gerektiğini başta ilgili bakanlık olmak üzere tüm yetkili kurum ve kuruluşlara bildirmiştir. Siyasi iradeyi ve tüm yetkilileri çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için duyarlı olmaya davet ediyoruz. Girişimlerimizi sonuç alınıncaya kadar sürdürecek ve gelişmeler hakkında başta üyelerimiz olmak üzere tüm kamuoyunu bilgilendireceğiz.”




Bu sayfayı yazdır

17.08.2022 11:46:47

Bu haber 544 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.926

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri