(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FİNAL VURUŞUNU YAPTI!

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesindeki sözleşme görüşmelerinde, en düşük işçi ücretine yüzde 64 zam yapıldığı bildirildi.

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Belediye İş Sendikası arasında gerçekleştirilen görüşmelerin imza töreninde yaptığı konuşmada,  “Hem daimi işçilerle hem de son iki yıldır şirketimiz ile yaptığımız sözleşmelerle, her zaman bölgede en iyi ücreti veren bir Başkan ve belediye olma geleneğini sürdürüyoruz” dedi.

Posbıyık, çalışanların sosyal ve mali sorunlarının farkında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu nedenle toplu görüşmelerde işveren temsilcilerime en iyi sonuca varmaları konusunda talimat verdim. Mali konuların zorluğu ortada. Belediyemizin bir bütçesi var. Personel giderleri dahil, Ereğli’mizde tüm hizmetleri bu bütçeye göre planlamak durumundayız. Mali disiplin benim için vazgeçilmezdir. Ama işçilerimiz için her zaman olduğu gibi yine mali imkanları sonuna kadar zorladık. Helal Olsun. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Bu paraları büyüklerinize, eşlerinizle birlikte harcamayı Allah size nasip etsin. Hepinize sağlık sıhhat versin. Allah yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmesin. Her türlü sıkıntıda yanınızdayız. Ama sizlerden bir tek ricam var; 8 saat disiplinli çalışacağız. Ereğli’nin hakkını vereceğiz. Beni halka karşı mahcup etmek istemiyorsanız el birliğiyle Ereğli’yi düzelteceğiz. Festivaller güzellikler, yardımlar, etkinlikler, ramazanlarda yardımlar yapıyorsak... Bu sadece benim meselem değil. Ben liderim sadece sizlerin sayesinde memurların, işçilerin sayesinde oluyor. Biz her şeyi sizlerle beraber yapıyoruz. Belediye çatısı altında hepimiz biriz. Biz aileyiz. Bu aileyi iyi götürmemiz halkımıza en iyi hizmeti yapmamız için aynı duygularla yolumuza devam edeceğiz. Hep birlikte bu işleri mutlu bir şekilde sürdüreceğiz. Allah güle güle harcamak nasip etsin diyorum."

“BAŞKANIMIZ FİNAL VURUŞUNU YAPTI”

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş da, Zonguldak ve Bartın’daki tüm belediyelerde örgütlü olduklarını hatırlatarak, “Bölgenin en güzel sözleşmesini yaptık. Başkanımıza Emeğe gösterdiği saygı ve verdiği değer için teşekkür ediyorum.  Bartın ve Zonguldak'ın tamamında örgütlüyüz. Sözleşmenin en güzelini final vuruşu olarak Başkanımız yapıyor. Sözleşmede emeği geçen başta Başkan Halil Posbıyık olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Posbıyık’ın eşi Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, Belediye meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye daire müdürleri il ile sendika temsilcilerinin de hazır bulunduğu törende, zam alan çalışanlar Posbıyık’ı ayakta alkışlarken davul-zurna eşliğinde eğlendiler.

NE KADAR ZAM ALINDI

1 Temmuz 2022 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında geçerli olacak 2 yıllık Toplu Sözleşme Görüşmelerinde, en düşük işçi ücretine yapılan zam yüzde 64 oldu. 2 olan ikramiye 3’e çıkarıldı. Sosyal yardım, sorumluluk zamları ve ikramiyelerde artış oranı yüzde 100 ile yüzde 167 oranında belirlendi.

Buna göre, Belediye şirketinde bugün işe başlayacak bekar, vasıfsız, kıdemsiz bir çalışanın alacağı ücret net 8 bin 128 lira oldu. Toplu sözleşmede sosyal haklarda da iyileştirmeler yapıldı.

Sosyal yardımlara, sorumluluk zamlarına, yakacak, temizlik, eğitim yardımlarına, bayram ikramiyelerine yüzde 100 ile yüzde 167 oranında zam yapıldı. Daimi personel işçilerinin yemek ve sorumluluk zamları da aynı şekilde uygulanacak.

11 yevmiye olan 2 ikramiye 3’e çıkarıldı. Kurban Bayramı ikramiyeleri de maaşlarla birlikte bu ay yatırılacak.

 




Bu sayfayı yazdır

11.08.2022 09:56:19

Bu haber 549 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.040.165

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri