(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GELECEĞE YATIRIM…

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, üniversitede atıkların geriş dönüşümünü sağlayarak, ekonomiye ve çevreye katkı, geleceğe da yatırım yaptıklarını bildirdi.

Rektör Dağlı, Sanko Üniversitesi’nin  sağlıklı, temiz, sürdürülebilir ve güvenli bir çevreden hareketle kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandığını belirtti.

Sıfır Atık Yönetim Sisteminin temelinde olan evsel veya endüstriyel tehlikesiz atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasının hedeflendiğini anlatan Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:

“Günümüzde önemle üzerinde durulan, farkındalık ve bilinç oluşturulmaya çalışılan Sıfır Atık Projesi kapsamında elimizden gelen gayreti göstererek, Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandık. Üniversite binasında kağıt, cam, metal, plastik ve diğer atıklar farklı ekipmanlarda ayrı ayrı toplanıyor. Tüm ekipmanların yerleştirilmesiyle kurulan Sıfır Atık Yönetim Sistemimiz için yaptığımız başvuru Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yerinde yapılan değerlendirmeler neticesinde uygun bulunmasıyla Temel Seviye Sıfır Atık Belgemizi aldık. Bu süreç sonunda üniversitemizde oluşan atık miktarları aylık olarak kayıt altına alınarak, bildirimleri ve takibi yapılabilecektir. Oluşan atıklar ise lisanslı geri kazanım ve bertaraf tesislerine gönderilmektedir.

Gelecek hepimizin, onu korumak için her birimize görev düşmektedir. Belgenin alınmasında katkısı olan ve bu projenin devamlılığına destek verecek tüm personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”




Bu sayfayı yazdır

6.08.2022 12:30:59

Bu haber 427 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.744.347

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
404 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri