(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ'DE BİR İLK...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Penguen Kitabevi & Kafe açılışı gerçekleştirildi.

Kitabevi İşletmecisi Gazeteci İzzet Arslanbay, açılış konuşmasında, Penguen Kitabevi Şubelerinin 20’incisinin Ereğli’de açıldığını söyledi.

Kitabevi’nin açılış sürecinden bahseden Aslanbey, “Ereğli’de biraz tesadüfler, biraz dostluklar, biraz da bu memlekete bir şeyler katabilme adına ortaya çıkmış bir yayın evi şubesi” dedi.

Kitabevi oluşturma çalışmalarının 3 ay kadar sürdüğünü, bir aydır da hizmette olduğunu anlatan Aslanbay, şunları söyledi:

“Şu an kadim bir kentin eski Deniz surlarının üzerinde bulunuyoruz. Kitap evimize gelen müşterilerimiz hem okuma alanları, hem de çalışma alanları bulabiliyorlar. Öncelikli hedefimiz ise eğitim merkezi olmasıdır. Aynı zamanda sadece kitap alıp gitmek değil, insan ilişkilerinin geliştiği, birlikte sosyalleştiğimiz bir alan olmasını; nihayetinde de ticari bir merkez, biz de biraz para kazanmayı düşünüyoruz. Açılışımıza katılımlarından dolayı hepinize, kuruluş aşamasında katkılarından dolayı da Yayınevi yetkilileri ve destek olanlara teşekkür ediyorum.

KELEŞ: KÜÇÜK İŞLETMELERDE BÜYÜK İSTİHDAM

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş de, ilçede bir çok açılışın yapıldığına dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama bizi bugün çok mutlu eden, Ereğli’de olmayan ve uzun zaman eksikliğini hissettiğimiz bir iş yerinin; Penguen Kitap Evi’nin açılışını yapıyoruz. İşletmeci İzzet Ağabey (Aslanbay) gazetecilik mesleği içinde bulunduğu süreçlerde de yazıları keyifle okunan usta bir kalemdi. Yazılarından ayrı kalmaktan biraz üzüleceğiz ama bu müessesede kendisini görmek, Karadeniz Ereğli’de bu işletmeyi kazandırmış olmalarından ötürü de son derece mutlu olduk. Açılan farklı türde iş yerleri Ereğli’nin gelişimine ciddi anlamda katkıda bulunuyor. Bu iş yerinde 11 kişinin istihdam edildiğini öğrendim. Bu ciddi bir katma değerdir. İlçemizdeki Organize Sanayi sitesinde 2124 kişi çalışıyor. Bu gözle büyüklüğüne baktığınızda çalışan sayısı çok ufak, bu tür küçük işletmelerde ise daha çok istihdam yaratıldığını görüyoruz. Bu sayede de Ereğlimize daha fazla katkı sağlıyoruz. Bu vesileyle Penguen Kitapevi ve işletmecilerine teşekkür ediyor, ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Allah bol kazanç versin.”

Ereğli Belediye Başkan Vekili Belediye Meclis Üyesi Cengiz Güneş de, Ereğli belediyesinin, bu tür iş yerlerinin hizmete girmesine destek verdiğini ve etkinliklere açık olduğunu belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Güneş, Keleş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır’in açılış kurdelesini kestiği açılışa; bazı Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, iş dünyasından çok sayıda isim ile Aslanbay’ın meslekteşları/Gazeteciler katıldı.

20 bin çeşit ve toplamda 50 bin adet kitabın yer aldığı 3 katlı Penguen Kitabevi & Kafe davetlilerce gezildi.




Bu sayfayı yazdır

5.08.2022 15:18:18

Bu haber 1042 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
06.08.2022 14:48:26
kadir diyor ki;

vay be istihdam rekoru kırıyor tso




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.366

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri