(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ADI AMFİ’DE YAŞAYACAK

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi’ndeki ‘Bordo Amfi’ adının, Üniversiteye uzun yıllar katkı sağlayan Öğretim Görevlisi merhum Nail Değirmenci’nin adının verildiği bildirildi.

Üniversitenin Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ‘Nail Değirmenci Amfisi’ açılışı öreninde yaptığı konuşmada, 7 Haziran 2016’da yaşamını yitiren Merhum Değirmenci’nin 15 yılı aşkın görev yaptığı Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümünde büyük katkıları bulunduğunu belirtti.

Rektör Özölçer, Değirmencinin katkılarının unutulmayacağını, bu gibi değerlerin de yaşatılması gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Öğretim Görevlisi Nail Değirmenci, gerek mesleki donanımı gerekse kişiliği ile her zaman örnek bir birey olmuştur. Öğrenci almaya başladığımız dönemden vefat ettiği 2016 yılına kadar Sayın Değirmenci, öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde mezun olması için büyük bir özveriyle çalışmış, bölümümüzün gelişmesine de önemli katkılar sunmuştur. Bugün onun adını yaşatmak üzere attığımız bu adım bizleri mutlu etmiştir.”

Rektör Özölçer, Merhum Değirmenci'nin eşi Melda Değirmenci ile birlikte amfide oluşturulan ve üzerinde Merhum Değirmenci’nin fotoğrafı ve kısa özgeçmişi yazılı bulunan tabelanın açılışını gerçekleştirdi.

Bu arada Bayan Değirmenci, Rektör Prof. Dr. Özölçer’e çiçek takdim etti.

Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personelin yer aldığı törende birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.

Öğr. Gör. Nail Değirmenci Kimdir?

1950 yılında Zonguldak’ın Devrek İlçesinde dünyaya gelen Nail Değirmenci, 1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim hayatına başlamış, ardından Nottingham Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 1977-2013 yılları arasında Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda çalışmalarda bulunan Değirmenci, 1997 yılından itibaren Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde dersler vermeye başlamış, söz konusu bölüme verdiği katkılar 2016 yılındaki vefatına kadar devam etmiştir. Sayın Nail Değirmenci evli ve iki çocuk babasıdır.




Bu sayfayı yazdır

5.08.2022 11:54:18

Bu haber 774 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.020.479

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
803 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
314 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri