(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ENGELLİ YAŞAM VE ZBEÜ…

(Haber: Fikri Kapan ) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) bünyesinde ‘Engelsiz yaşam’a yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

Akıllı Baston – ZBEÜT Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamalara göre, Üniversite  bünyesindeki Karadeniz Ereğli Meslek Yüksek Okulu Teknoloji Bölümü öğrencileri, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak akıllı baston geliştirdi.

Okulun Teknoloji Bölümü öğrencileri, Öğr. Gör. Dr. Semih Çakır'ın danışmanlığında geri dönüşüm malzemeleri kullanarak hafif ve kolay taşınabilir akıllı baston geliştirdi. Baston, üzerinde yer alan algılayıcı sayesinde 30-40 cm mesafeden engelleri algılıyor ve sesli uyarı ile kişiye bildiriyor.

Projenin görme engellilerin hareket kısıtlılığını ortadan kaldırmayı ve yaşam kalitelerini artırmayı hedeflediğini söyleyen Çakır, Bilgisayar Teknolojileri 1. sınıf öğrencisi İrem Berrak Özkan ve ekibinin çevreci ve teknolojik akıllı baston projelerini başarıyla tamamladıklarını ifade etti ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencilerine, öğretim elemanı arkadaşlarına ve bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Erdoğdu'ya teşekkür etti.

Engelsiz Üniversiteler Ödülleri- Bu arada, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) düzenlediği 2022 Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinin belirlenmesinde, 114 üniversite başvurusu arasında, 84 üniversite toplam 385 bayrak almaya hak kazandı.

Yapılan başvurular arasında ZBEÜ, ‘mekanda erişilebilirlik’ dalında 5 turuncu bayrak, ‘bedensel engelli’ kategorisinde engelsiz program nişanı ile ödüllendirildi.

Devrek Meslek Yüksekokulu, Ereğli Eğitim Fakültesi, Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi ve Sezai Karakoç Kültür Merkezi; açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesine için belli bir düzeyde gayret gösteren üniversitelere verilen turuncu bayrak ödülüne layık görüldü. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Moleküler Biyolojive Genetik Bölümleri Bedensel engelli kategorisinde engelsiz program nişanı ile ödüllendirildi.

REKTÖR ÖZÖLÇER’İN TEŞEKKÜRÜ

 ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer yaptığı açıklamada, Engelli Öğrenci Birimini yaklaşık 12 yıl öncesinde kuran ve ekosisteminin oluşumunda, gelişiminde emek gösteren ve bu süreçte görev yapan tüm yöneticilere ve görevlilere, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına, ödül alan tüm birim yöneticileri ve idari personel ile öğrencilerimize teşekkür etti.

14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı  - Diğer yandan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde gerçekleştirilen  14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesini Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon temsil etti.

Çalıştayda daha erişilebilir üniversitelere ulaşmak amacıyla üniversite yaşamına katılan öğrencilerin, iş yaşamına hazırlık sürecinde ne gibi desteklere ihtiyaç duyduğu ve bu konuda neler yapılabileceği konularını tartışmak, akademisyenlerin bir araya gelerek görüşlerini paylaşması ve mevcut sorunlara çözüm önerileri geliştirmek temel hedefler olarak açıklandı.

Akademi Kafe Hizmete Açıldı - Öte yandan, ZBEÜ 15 Temmuz Şehitler Kampüsünde yer alan Akademi Kafe hizmete girdi.

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ile birlikte gerçekleştirdiği açılışın ardından yaptığı konuşmada, Zonguldak Karaelmas Vakfı tarafından işletilecek olan Kafeden sağlanacak gelirin ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacağını, bu yüzden söz konusu Kafenin ayrı bir önem taşıdığını dile getirdi.

Açılışında , idari personel, öğrenciler  ile vatandaşların da yer aldığı ‘Kafe Akademik’, 09.00 – 00.00 saatleri arasında hizmet verecek ve kahvaltı tabağından sıcak yiyeceklere, tatlı çeşitlerinden soğuk-sıcak içeceklere kadar zengin bir menü seçenekleri vatandaşlara sunulacak.




Bu sayfayı yazdır

2.07.2022 13:06:00

Bu haber 529 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 50 kişi online
Toplam ziyaret : 76.120.255

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri