(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KABOTAJI KUTLADIK!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı Alanında düzenlenen törende; Ereğli Kaymakamı Mehmet yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ve Bölge Liman Başkanı Ali Görkem Atatürk Anıtı’na çelenk koydular.

Saygı duruşunda bulunulan törende, İstiklal Marşı’nın okunması sırasında askerler tarafından 3 adet Türk Bayrağı göndere çekildi.

Liman Başkanı Görkem’in, günün anlam ve önemini belirttiği konuşma ile sona eren törenin ardından, protokol üyelerince denize çelenk bırakıldı.

Törene, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bazı daire müdürleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile askeri erkan katıldı.

ERTUĞRUL’UN KUTLAMASI

 Diğer yandan, CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, 1 Temmuz denizcilik ve Kabotaj Başramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ertuğrul, Kabotaj Kanunu ile bağımsızlığın ve denizlerdeki hükümranlık haklarının garanti altına alındığını savunduğu açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu bakımdan Kabotaj Kanunu, Türk denizciliğinin gelişmesi açısından çok önemlidir. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözleriyle denizcilikte ülkemizin vizyonunu belirlemiştir. Bu vizyon ile Türk denizcisi her geçen gün daha da güçlenerek bayrağımızı, dünyanın denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır. Bu özel günde, Türk denizciliğinin gelişmesinde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize şükranlarımı sunuyor, başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın bayramını kutlarken tarihimize iz bırakan tüm denizci kahramanlarımızı ve denizlerde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”




Bu sayfayı yazdır

1.07.2022 10:48:15

Bu haber 543 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.091.747

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
202 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1466 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri