(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZONGULDAK VE EREĞLİ'DE...

Zonguldak ve Ereğli İlçelerinde, 1 Temmuz denizcilik ve Kabotaj bayramı dolayısıyla kutlama etkinlikleri düzenleneceği bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, etkinlikler kapsamında yarın (1 Temmuz) saat 10.00’da Valilik makamında ziyaretler gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, ziyaretin ardından Liman içinde denize çelenk bırakılacağı kaydedildi.

EREĞLİ’DEKİ PROGRAM

Karadeniz Ereğli Bölge Liman Başkanlığının açıklamasına göre de 1 Temmuz kutlamaları saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde askeri ve sivil erkanın yerlerini almasıyla başlayacak.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulacağı törende Saygı Duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak.

Bölge Liman Başkanı Ali Görkem’in günün anlamına ilişkin konuşmasının ardından ise saat 10.00’da sahil bandındaki Deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılacak.

KUTLAMA MESAJLARI YAYINLANDI

Diğer yandan, Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yayınladığı mesajda, şunları kaydetti:

“Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve iradesi ile topyekûn bir mücadelenin ardından kazanılan Kurtuluş Savaşı, bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının yolunu açmış, devletimiz her alanda yaptığı değişim, atılım, yenilik ve hamlelerle dünya devletleri arasında saygın bir yer edinmiştir.

Ülkemizin kendi karasularındaki egemenlik ve hükümranlık haklarını elde ettiği, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, özellikle Türk denizciliğinin gelişmesine, ekonomi ve ticaretin canlanmasına, diğer ülkeler ile rekabet ortamının doğmasına katkıda bulunan önemli yasal düzenlemelerden birisi olmuştur.”

MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ’IN MESAJI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, denizciliğin, geçmişten günümüze toplumların gelişmesi, ekonomik olarak ilerlemesinde önemli yer tuttuğunu savunduğu açıklamasında, “Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki kıtayı bağlayan bir coğrafi konuma sahip ülkemizde de denizcilik her zaman çok önemli bir yere sahip olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk de denizciliğe verdiği önemi ‘En uygun coğrafi konumda ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri bir denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmasını bilmeliyiz” sözleri ile ifade etmiştir” ifadelerine yer verdi.

PULAT’IN MESAJI

CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat ise Kabotajın tarihçesine yer verdiği kutlama mesajında şöyle dedi:

Büyük Kurtarıcımız Atatürk’ün 1 Kasım 1937 de Meclis açış konuşmasında söylediği, Türkiye Cumhuriyetinin tam bağımsızlık ilkesinin denizdeki bir yansıması olarak belirttiği “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.” sözü denizcilikteki vizyonumuzu açıklamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle;1 Temmuz 1935’te Denizcilik Bayramı olarak kutlanmaya başlanan ve 1 Temmuz 1939’dan sonra denizciliğimizin tanıtılması, sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması bağlamında “Kabotaj ve Denizcilik Bayramı” olarak kutlanan bu bayramın tüm denizcilerimize kutlu olmasını dileğiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygı , rahmetle anıyor ve tüm denizcilere başarılar diliyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

30.06.2022 13:33:24

Bu haber 378 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.095.885

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
213 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1469 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri