(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEŞEKKÜR BELGESİNİ ÖZÖLÇER VERDİ

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Grizu-263 Uzay Takımı’na, dünya şampiyonu olmasından dolayı ‘’Teşekkür Belgesi’’ takdim ettiği bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

‘’CanSat Competition 2022 Yarışması’nda şampiyonluk elde eden Grizu-263 Uzay Takımımız, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'i ziyaret etti. Rektör Özölçer, başarılarından dolayı Grizu-263 Uzay Takımımıza ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen, dünyanın en prestijli model uydu yarışmalarından biri olan CanSat Competition 2022 Yarışması’nda dünya şampiyonluğu elde eden Grizu-263 Uzay Takımımız, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'i, bugün ziyaret ederek yarışma hakkında bilgilendirdi.
CanSat Competition 2022 Yarışması’nda 23 takımın fiziki, 14 takımın ise simüle şekilde yarıştığı bilgisini veren ve kendilerinin simülasyon dalında dünya birinciliği elde ettiklerini belirten Grizu-263 Uzay Takımı, sürdürülebilirlik için çok çabaladıklarını dile getirdi.
Önümüzdeki yıl ekibe katılacak arkadaşların sayısını artırma amaçlarının olduğunu ifade eden takım üyeleri, tecrübelerini bu arkadaşlara aktarmak istediklerini ve bu sayede daha güçlü projeler yapabileceklerini söylediler.  

‘OKULUMUZUN MOTİVASYON KAYNAĞI’

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Grizu-263 Uzay Takımımızın elde ettiği başarının okulumuz adına büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Teknofest, Cansat gibi projelere dünyaca önem verildiğini söyleyen Özölçer, bu nedenle öğrencilerimizin elde edilen başarılarının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Bu başarının ileriki meslek hayatları boyunca önemli bir referans olacağının altını çizen Özölçer, skorun her zaman önemli olmadığını, önemli olanın azami ölçüde çabalamak olduğunu vurguladı.  Özölçer, ayrıca Grizu-263 Uzay Takımı üyelerine üniversitemiz, fakültemiz ama en başta milletimiz için yararlı işler ve amaçlar adına çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Yarışmaya katılan diğer 36 takımı da tebrik eden Rektörümüz; ‘Böylesi bir başarı motivasyon için çok önemlidir. Ancak yarışmada birinci olmamak da kaybetmek olarak algılanmamalı, sürecin sunduğu katkılara bakılmalıdır’ dedi.
Rektörümüz, ziyaret sonrası Grizu-263 Uzay Takımımıza teşekkür belgesi takdim ederek, öğrencilerimize başarılarının devamını diledi.”

GRİZU-263 UZAY TAKIMI

ZBEÜ bünyesinde 2016 yılında kurulan Grizu-263 Uzay Takımı, Teknofest 2019 Model Uydu Yarışması’nda, Türkiye birinciliğini elde etti. Takımın tasarladığı, Türkiye'nin ilk cep uydusu olan Grizu-263A da 13 Ocak 2022'den beri başarıyla sinyaller alarak uzay yolculuğuna devam ediyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen, dünyanın en prestijli model uydu yarışmalarından biri CanSat Competition 2022 Yarışması’nda finale kalan Grizu-263 Uzay Takımı şampiyonluğa nasıl ulaştı.

Bu yıl iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, Remote Demo kategorisinde online olarak performans sergileyen Grizu-263 Uzay Takımı, yarışmayı 99,46% puan ile rakiplerine büyük fark atarak birincilikle tamamladı.




Bu sayfayı yazdır

29.06.2022 09:46:14

Bu haber 452 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.820

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri