(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖZKÖK UYARDI!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Kabasakal Deresi’nin Güldere Mahallesi mevkisindeki Dersip Bendi’nin temizlenmesi gerektiği bildirildi.

İlçede eski Belediye Başkan adaylarından Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Emin Semih Özkök, söz konusu alandan çektiği fotoğrafları paylaştığı sosyal hesabından, bendin su tutma alanında ‘alüvyonların oluştuğunu’ belirtti.

Söz konusu Tersip Bendi’nin, özellikle çarşı merkezinde yaşanması muhtemel su baskınlarını önleyici özelliği bulunduğunu anlatan Özkök, paylaşımında şunları kaydetti:

“Kabasakal Deresi üzerinde Güldere mevkisinde, Dikmen İlköğretim Okuluna 150 metre mesafede 1980’li yıllarda yapılan Terbis Bendi, özellikle ticari yerleşim merkezi olan Ereğli Çarşısının olası su taşkınlarından korunması amacı ile yapıldı. Ancak, bu bendin arkasının temiz tutulup su seviyesinin bendin en alt düzeylerinde bekletilmesini sağlayarak, kontrollü su verilmesini sağlaması durumunda görevini yapabiliyor. Bugün aldığım fotoğraflarda gördüğünüz üzere bent arkasında adacıklar oluşmuş. Yani bendin arkası alüvyon ile dolmuş. Bu doluluk bendin görevini engeller.

ERDEMİR’İN DESTEĞİ İLE…

Bu temizlik alelade kepçelerle yapılamıyor, serpme Kepçeler ile yapılabiliyor. Bu kepçelerden Devlet Su İşleri (DSİ) envanterinde ve bildiğim kadar ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) envanterinde de bulunuyor. 2007 yılında oluşan sel öncesi (o dönem de Kaymakam Osman Ekşi görevdedeydi. Erdemir Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Sevgili Gülşin Yöney’den aldığım yardım ile) Erdemir’den gönderilen serpme kepçe ile temizlendi. Bildiğim kadarıyla bir de 2009’da temizlendi.”

Özkök, Hakimiyet muhabirine açıklamasında ise 2007’de DSİ’ye ait kepçenin Tersip Bendi yakınlarında konuşlanmış ‘gayri faal halde’ durduğunu hatırlatarak, “Nedenini sorduğumda ise operatörüne iaşe ve ibate (yemek ve barınma) sağlanmadığından operatör Ereğli den ayrıldığını üzülerek öğrenmiştim” dedi.




Bu sayfayı yazdır

27.06.2022 11:31:52

Bu haber 725 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.084.058

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
188 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
540 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1459 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri