(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İTİRAZ DİLEKÇELERİ TESLİM EDİLDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki sahil bandına kurulmak istenilen cami yerine itiraz amacıyla, Cumhuriyet Halk Partisi’nce (CHP) toplanan itiraz dilekçelerinin dilekçeleri Zonguldak İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

CHP İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, yazılı açıklamasında, Amfi tiyatro civarının park ve ibadet alanı yapılması amacıyla kullanılmak istenilen bölgenin Ereğli Belediye Meclisince geçtiğimiz aylarda reddedildiğini hatırlattı.

Ertuğrul, alınan karara rağmen Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar değişikliği planı gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu karar kentimizin kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Halkımız tarafından büyük bir çoğunlukla sahil bandında herhangi bir yapılaşmanın kentimize katkı vermekten çok zarar vereceği konusunda görüş birliğine varılmıştı. İlçe Başkanlığımız tarafından bu plana ilan askı başlama tarihinden itibaren geçerli itiraz süresince itiraz etmek isteyen halkımızın dilekçelerini toplamak amacıyla,  sahil bandında,  Bozhane mevkisinde ve İskele Camii önünde stant kurmak için Kaymakamlığımıza başvurulup izin istenmişti. Ancak Kaymakamlık güvenlik sebebiyle buna izin vermeyince bu sürecin son bulduğu 14.06.2022 Salı gününe kadar parti binamızda kişisel dilekçeleri topladık.Tüm halkımızın bize teslim ettiği dilekçeleri  Zonguldak İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli  İlçe Başkanlığı olarak teslim ettik.  Toplum çıkarlarının söz konusu olduğu durumlarda halkımızın bir araya gelebildiğinin güzel bir göstergesi olan bu sürecin hukuki yönden de takipçisi olmaya devam edeceğiz. 
Halk iradesine karşı hiçbir gücün etkili olamayacağına inancı ile bu süreçte destek olan tüm kesimlere teşekkür ederiz.”




Bu sayfayı yazdır

15.06.2022 18:07:40

Bu haber 652 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.752.128

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri