(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

REHBER ÖĞRETMENLER İÇİN…

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’ta, ‘’Zonguldak Öğretmen Akademisi, Rehber Öğretmen Psikolojik Danışmanlar Eğitim Seminerleri’’ başladı.

Zonguldak Valililiği himayelerinde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ve Zonguldak İl Milli Eğitim

Müdürlüğü işbirliğince 23-24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenen seminer, Prof. Dr. Şehit İlhan Varank Kız İmam Hatip Lisesi’nde başladı.

‘’ÜNİVERSİTELERİMİZ, ŞEHİRLERİN ÖNDER LİDER EĞİTİM KURUMLARIDIR’’

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

‘’Toplumumuzda ve okullarımızda sonuçları bizi üzecek istenmeyen vakaların yaşanmaması ve önceden önleyici tedbirlerin devreye konabilmesi için il geneli okullarımızda görev yapan, öğrencilerimizle bire bir görüşebilen rehber öğretmenlerimiz başta olmak üzere diğer tüm alanlardaki branş alan öğretmenlerimizin konuya dikkatini çekmek ve yapılabilecek çalışmalarda toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla bu seminer programları tertip edildi.

Üniversitelerimiz, şehirlerin önder lider eğitim kurumlarıdır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki akademisyenlerimizin seminer vesilesiyle paylaşılacak oldukları birikim ve deneyim, ilimizdeki rehber öğretmenlerimizin öğrencilerimize sunacakları rehberlik hizmetlerine de katkı sağlayacaktır. Seminer programının gerçekleşmesine katkı sunan üniversitemiz rektörlüğüne,

akademisyenlerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Programın hayırlı olmasını diliyorum.’’

‘’ÜNİVERSİTEMİZİN TÜM İMKANLARINI, ZONGULDAK VE ÜLKEMİZ İÇİN KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitelerinin akademisyen hocalarını Zonguldak’ta görev yapan rehber öğretmenlerle buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, ‘’Üniversitemizin tüm imkanlarını şehrimiz Zonguldak ve ülkemiz için kullanmaya devam edeceğiz. Eğitimin tüm boyutlarında iş birliklerimiz devam edecek. İlimizde yapılacak eğitim çalışmalarında üniversitemiz kadrolarındaki akademisyen arkadaşlarımızla her zaman destek olacağız. Seminer programının verimli ve hayırlı olmasını diliyor, programın gerçekleşmesine katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

‘’BU SEMİNER IŞIK TUTACAKTIR’’

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da şunları kaydetti:

‘’Rehber öğretmenlerimiz; öğrencilerimize sevgiyle dokunan, not kaygısı olmadan öğrencilerimizin gönül rahatlığı ile görüşebildikleri, ulaşılabildikleri, kendilerini ifade edebildikleri, sorunlarını paylaşabildikleri, sevgili yavrularımızın yaşam becerilerini geliştirmede, sorumluluk ve haklarını bilmelerinde en önemli rolü üstlenen psikolojik danışmanlarıdır. Öğrencilerimizin ergenlik döneminde kişiliklerinin şekillenmesinde ve yine bu döneme has yaşadıkları sorunların öğrencilerimizin zarar görmeden çözülmesi sürecinin mimarları rehber öğretmenlerimizdir. Rehber öğretmenlerimiz; sorun kendilerine iletilmeden önce koridorda, bahçede, sınıfta yapacakları gözlem ve yaklaşımlarla sorunu belirleyip ön sezilerimizi güçlü tutarak sorunu olan öğrencilerimizi tespit edip önleyici rehberlik anlayışı ile çocuk zarar görmeden etkin rehberlik anlayışıyla çözüme gideceklerdir.
Bu seminer, buna ışık tutacaktır. Birinci önceliği eğitim olan Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a şahsım ve eğitim camiamız adına şükranlarımı sunuyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e, değerli akademisyen hocalarımıza ve salonda bulunan yol arkadaşlarımız rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.’’

23 Mayıs 2022  Pazartesi günü birinci oturumda ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat İnce, ‘’İletişim, Karar Verme ve Problem Çözme Becerileri’’ konu başlığı, ikinci oturumda ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Okan Bilgin “Psikolojik Sağlamlık”  konu başlıklarıyla paylaşımlarda bulundular.

SEMİNERE 227 REHBER ÖĞRETMEN PSİKOLOJİK DANIŞMAN KATILDI

Seminer Programının açılışına; ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı Sayın Doç Dr. Murat İnce, ZBEÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Sayın Doç. Dr. Okan Bilgin, Zonguldak merkez ve 7 ilçede görev yapan 227 rehber öğretmen psikolojik danışman katıldı.

SEMİNERLERDE KONUŞMACILAR VE  KONU BAŞLIKLARI

24 Mayıs 2022 Salı günü birinci oturumda ZBEÜ Dr. Öğretim Üyesi Çağla Karademir, “Ergenlerde ve Gençlerde Davranış Problemleri ve Çözüm Önerileri”,  ikinci oturumda ZBEÜ Dr. Öğretin Üyesi Fatma Zehra Ünlü Kaynakçı, “Çocuk ve Ergenlerde Kayıp ve Yas” başlıklarıyla sunum yapacaklar.

25 Mayıs 2022 Çarşamba günü de üçüncü  oturumda ZBEÜ Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Akçıl, “ Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele”, ikinci oturumda ZBEÜ Doç. Dr. Birsen Şahan “Tüm Boyutlarıyla İntihar” başlıklarıyla sunumda bulunacaklar.




Bu sayfayı yazdır

24.05.2022 13:51:52

Bu haber 449 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.412

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri