(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AHTAPOT GİBİ ARAÇ!

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesi Mezarlıklar Müdürü İlahiyatçı Dr. Metin Avcı, İtfaiye aracının hizmete alımı sırasında yaptığı duada, müdürlüğünü yürüttüğü birime de araç alınmasını eklemesi gülüşmelere neden oldu.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesine katılan çok amaçla kullanılabilen yangın söndürme aracı, törenle hizmete alındı.

SES DÜZENİ İYİ DEĞİL!

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kışla Mahallesi küçük sanayi sitesi mevkisinde konuşlu İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşma üzere geldiği kürsüde, “ses düzeni iyi değil” esprisi de yaparak mikrofonsuz konuştu.

Posbıyık, Müdürlüğün idari yönden güzel yönetildiğini, müdüründen personeline kadar herkesin ‘alkışlanacak hareketler yaptıklarını’ savunarak, şöyle dedi:

“Sadece Karadeniz Ereğli ve köylerinde değil, aynı zamanda yurt çapında herhangi bir yangın felaketi olduğunda, anında orada bulunuyorlar ve oradan da takdir ve teşekkürlerle geliyorlar. Bu anlamda tüm personelimize; belediye ve Ereğli halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Gayretli çalışmalarının daim olmasını diliyorum. Biz de elimizden geldiği kadar itfaiye imkanlarını genişletmeye çalışıyoruz. Son zamanlardaki sıkıntılar nedeniyle bir çok belediye personel maaşı ödeyemezken, biz ise alet, edevat ve makineleri belediyemize alabilme gündeyiz. Dünya standartlarındaki bu itfaiye aracı da hiçbir kredi almadan, belediyenin öz kaynaklarıyla alındı. Bu araç, aynı zamanda doğal afetlerde de kullanılabilecek koşullara sahip bir araç. Ben, aracı kullanacak olan itfaiye ekiplerimize ve Ereğli halkına hayırlı olsun diyorum. İnşallah hiç yangın olmaz da kullanılmaz.”

Konuşmasının ardından Posbıyık’a, Ateş tarafından üzerinde itfaiye müdürlüğü flaması asılı mini yangın söndürme tümü hediye edildi.

ATEŞ: YILDA 800 OLAYA MÜDAHÜLE EDİYORUZ

Karadeniz Ereğli belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş de, müdürlük bünyesinde 60 personel, 430 gönüllü itfaiyeci ve 13 araçla birlikte yıllık ortalama 800 olaya müdahalede bulunduklarını belirterek, “Bugün yeni aracımızı da müdürlüğümüze kazandırıyoruz. Aracımızın alınmasında vesile olan başta belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık olmak üzere başkan yardımcılarına, Belediye Meclis üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

AVCI, DUADA GÜLDÜRDÜ

Konuşmaların ardından Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı dua etti.

Avcı’nın duası sırasında, “Allah’ım Mezarlıklar Müdürlüğümüze de araç alınmasını nasip etsin” sözleri, Belediye Başkanı Posbıyık ile birlikte bulunanların gülüşmelerine neden oldu. Gazetecilerin, Avcı’nın dısına yönelik sözlerinin sorulduğu Posbıyık ise “benden bu konuda bir şey isteyen, önüme yazı getiren yok ki? Bu konu ile ilgili başkan yardımcısından da (Tayyar Mendeş) bir talep gelmiyor. Gelse bir şeyler yapacağız da..!” şeklinde konuştu.

TAM TEŞEKKÜLLÜ ARAÇ

Daha sonra geçilen araç tanıtımında ise Müdür Ateş, Posbıyık’a 5 bin 500 ton su taşıma kapasiteli yangın söndürme aracının diğer hizmet ve kullanım alanlarını tatbiki olarak anlattı.

Ateş’in, aracın ön kısmına monteli ve özellikle ulaşılamayan araçların çekilmesinde kullanılabilecek mini vinci tanıtımının tatbikinde ise itfaiye erleri bulunduğu yerde bomu sıkışan vinci çalıştırmakta bir süre zorlandı. Sıkışan bomu çıkaran itfaiye erleri tatbiki olarak vinci hareket ettirdi.

AVCI SIRILSIKLAM OLDU!

Programda bir başka gülüşme ise Belediye basın bürosunda görevli Bilgin Avcı’nın yaşadığı talihsizliğe oldu.

Müdür Ateş’in talimatı ile araçtaki suyun fışkırtıldığı uzaklığın tatbiki sırasında sıkılan su, aynı anda fotoğraf çekmek isteyen Avcı ile bazı basın mensuplarına isabet etti.

Belediye Başkan Yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, belediye başkan danışmanlarının yer aldığı program sonunda etkinliğe katılanlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

13.05.2022 15:53:16

Bu haber 460 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.106.138

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
226 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri