(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AKREDİTASYON SÜRECİ BAŞLIYOR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (ZBEÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programına dahil edildiği bildirildi.

Üniversitenin Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ZBEÜ’nün kalite süreçlerini ‘kurum kültürü’ haline getirdiği, 2016’da Avrupa Üniversiteler Birliği’nin (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) tarafından akredite edildiği, ardından 2017’de YÖKAK’ın Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’na dahil olduğu hatırlatıldı.

REKTÖR ÖZÖLÇER: DEĞERLENDİRME SÜRECİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

ZBEÜ Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversitenin YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı’na dâhil olmasına ilişkin yaptığı açıklamada ise ZBEÜ’nün Kalite kültürünü tüm kurumsal süreçlerin bir parçası haline getirdiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Avrupa Üniversiteler Birliği’nin (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı’na katılan ilk 20 üniversite arasında yer alan üniversitemiz, değerlendirme sürecini başarıyla tamamladı.

YÖKAK’ın kuruluşundan sonra Üniversitemiz Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’na hemen katılmıştır. Üniversitemizin Kurumsal Akreditasyon Programı’na 2022 yılında seçilen 30 üniversite arasında yer alması kalite güvencesi alanındaki başarımızın bir göstergesidir. Kurumsal akreditasyonu başarıyla elde edip kalite güvencesi alanındaki başarılarımızı bir kez daha taçlandıracağımıza inanıyorum ve kalite süreçlerine destek veren tüm akademik ve idari personele teşekkürlerimi sunuyorum.”

BREZİLYA’DA ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Diğer yandan, ZBEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün, Brezilya’nın Rio Grande do Sul Üniversitesi (UFRGS) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile iş birliğinin sürdüğü bildirildi.

Bir süredir devam eden işbirliklerini geliştirme amaçlı düzenlenen toplantıya ZBEÜ adına Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Kızılçay ve öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Erkan Çetiner ve Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kara katıldı. Rio Grande do Sul Üniversitesi Üniversitesi adına ise toplantıya Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. DanteBarone ve bölüm öğretim üyeleriProf. Dr. Edison Pignaton de Freitas ve Prof. Dr. WalterFetterLages’in katıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Toplantıda öğretim üyelerinin çalışma alanları eğitim programı ile ilgili bilgilendirmeler sonrasında yürütülmekte olan uluslararası projeler, planlanan uluslararası faaliyetler, öğrenci ve öğretim üyesi değişim imkanları masaya yatırıldı. Yenilenme sürecinde olan işbirliği anlaşmasının kapsamınaErasmus+ staj hareketliliğinin de alınarak bölümümüzden UFRGS’ye staj hareketliliği yapılması ve Brezilyalı öğrencilerin Üniversitemize gelmesi için imkan sağlandı. İki bölümün öğretim üyelerinin irtibatı sürdürerek önümüzdeki günlerde önemli projeler gerçekleştirmeleri bekleniyor.”




Bu sayfayı yazdır

12.05.2022 16:02:21

Bu haber 567 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.999

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri