(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ENGELLİLER, BAĞIMLILIK, SİBER GÜVENLİK...

(Haber: Orhan Akyüz) – ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) ,  seminer ve konferans düzenlendiği bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yazılı açıklamalarına göre, Üniversitedeki Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından ‘engelliler haftası’ çerçevesinde, “Engelsiz Üniversiteye Doğru” başlıklı gerçekleştirilen seminerde üniversitede öğrenim gören engelli öğrencilere sağlanan hizmet ve olanaklar konuşuldu.

 Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Hakan Kalyon “engellilik” kavramı hakkında verdiği bilgilerde, üniversitede yapılan engelsiz üniversite çalışmalarını, üniversitenin hizmet ve olanaklarını anlattı. Kalyon, “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde Yükseköğretim Kurumu tarafından çeşitli fakültelerimize verilen “Mekanda Erişilebilirlik” ve “Turuncu Bayrak Ödülü”ne giden süreçteki deneyimlerini de katılımcılarla paylaştı.

 İşitme engelli öğrenci Halime Ceren Tepeli de engelli bireylerin deneyimlerini dinleyicilere örneklerle aktarırken, engelli bireylere karşı farkındalığın artması konusunda da önerilerde bulundu.

 Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, soru cevap ve katılımcılara teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.

YEŞİLAY’DAN KONFERANS

Bu arada ZBEÜ Diş Hekimliği Fakültesinde “Tütün Bağımlılığı” konulu düzenlendi

Yeşilay Zonguldak Şubesi TBM Formatörü Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Uzman Sosyolog Havva Aksu ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı Buse Nur Kemer’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte  “Tütün Bağımlılığı ile Mücadele” konusunda eğitim verildi ve YEDAM süreçlerine yönelik bilgilendirme sağlandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğin sonunda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Bodrumlu ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Baran Can Sağlam tarafından katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür edilerek, konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

SİBER ZERVİ BAŞLIYOR!

Diğer yandan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğiyle gerçekleşecek olan Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi, 13 Mayıs Cuma günü Sezai Karakoç Kültür Merkezindeki açılış töreni ile başlıyor.

3 gün sürecek zirvede açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu'nun yapması bekleniyor.




Bu sayfayı yazdır

11.05.2022 11:57:10

Bu haber 554 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.110.306

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri