(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KALİTE ODAKLI ÇALIŞMAYA DEVAM...

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) – Zonguldak Bülent Ecevitn Üniversitesi’nin (ZBEÜ) “Times HigherEducation 2022” Etki Sıralamasında, Dünya’da ilk 600, Türkiye’de ise ilk 5 üniversite arasında yer aldığı bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu sıralamada dünya üniversitelerinin 17 kategoride değerlendirildiği belirtildi.

Londro merkezli kuruluşun, listesini her yıl yenilediği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times HigherEducation (THE), 2022 Yılı Etki Sıralaması sonuçlarını ise geçtiğimiz günlerde açıkladı. 1406 üniversitenin yer aldığı bu yılki liste sıralamasında ilk 300 ve 600 bandına yerleşen üniversitemiz, ülke sıralamasında pek çok kategoride kendine ilk 5 içinde yer bulurken, çoğu kategoride ise bölge üniversitelerinin önüne geçmeyi başararak birinciliğe hak kazandı. Üniversitelerin, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar açısından derecelendirildiği listede üniversitemiz ‘Sıfır Atık’, ‘Ucuz ve Temiz Enerji’, ‘Bilinçli Tüketim ve Üretim’, ‘İklim Eylemleri’ ve ‘Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar’ kategorilerinde Türkiye’den değerlendirmeye alınan 66 üniversite içinde kendine ilk 5’te yer buldu. Geriye kalan 12 kategoride de bu başarısını koruyan üniversitemiz, ilk 5 üniversite arasında yerini aldı.

ZBEÜ’NÜN BAŞARISI DİKKAT ÇEKTİ

Dünya’da ilk 300 ve 600, Türkiye’de ise ilk 5 sıralamaya yerleşmeyi başaran üniversitemizin bölgedeki ve bölgeye yakın üniversiteler arasındaki başarısı da dikkatlerden kaçmadı. ‘Sağlık’ kategorisinde Times HigherEducation tarafından değerlendirmeye alınan bölge üniversitelerini geride bırakan Üniversitemiz, benzer başarıyı ‘Endüstriyel İnovasyon ve Altyapı’ kategorisinde de göstererek Türkiye’deki 45 üniversite arasından kendisine 8. sırada yer buldu. Üniversitemiz ‘Temiz Su ve Temizlik’, ‘Ucuz ve Temiz Enerji’, ‘Bilinçli Tüketim ve Üretim’, ile ‘Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar’ kategorilerinde de bölgedeki liderliğini korumayı başardı.”

ÖZÖLÇER: KALİTE ÇALIŞMALARI KARARLILIKLA SÜRECEK

ZBEÜ Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer de, Üniversitenin THE 2022 Etki Sıralamasında elde ettiği başarıdan gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak faaliyetlerimizi kaliteli eğitim, topluma hizmet ve uluslararasılaşma alanlarında yoğunlaştırdık. Üniversitemiz, 2023-2027 stratejik planlamada Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini dikkate alıyor.  Kalite odaklı çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Özellikle ‘Endüstriyel İnovasyon ve Altyapı, Bilinçli Üretim ve Tüketim, Ucuz ve Temiz Enerji ve Sağlıklı Yaşam’ kategorilerinde elde ettiğimiz önemli başarılar bu alanlardaki yetkinliğimizi kanıtlamıştır. Bu kapsamda, tüm kalite süreçleri ve uluslararası sıralamalarla ilgili çalışmalara katkı sağlayan akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.”

TEKNOFEST’TE BAŞARI

Diğer yandan, BeuOvat takımının 3. kez katıldığı TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç yarışmasında Ön Tasarım Raporu aşamasını ‘başarıyla tamamladığı’ ve Kritik Tasarım Raporu aşamasına geçmeye hak kazandığı ifade edildi.




Bu sayfayı yazdır

10.05.2022 11:40:01

Bu haber 603 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.259

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri