(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“HATLAR KOMPLE YENİLENMELİ"

ALAPLI

(Haber: Tuncay Tokay) – Zonguldak’ın Alapıl İlçesindeki enerji nakil hatlarının yaz aylarında tamamının yenilenmesi gerektiği bildirildi.

Alaplı Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören ile Alaplı Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Mudanya’nın ortak yazılı açıklamada, ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin artık ilçenin ‘makus talihi’ olmaktan çıkarılmasını istedi.

En yakın çevre yerleşim birimlerinde yaşanmayan sorunun, Alaplı’da kronik hale gelmesinin olumsuz hava şartlarıyla açıklanamayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yıllardır yaşadığımız bu sorun, elektrik hizmetlerinden yoksun kalmamızdan ziyade, insan yaşamını da tehdit eder hale gelmiştir. En küçük bir olumsuz hava muhalefetinde, saatlerce kesilen enerji, tıbbi elektrikli cihazlarla evlerinde yaşamını sürdürme mecburiyeti olan vatandaşlarımızı çaresizliğe sürüklemektedir. Doğalgazla ısınan konutlarda küçüķ çocuklar, yaşlılar ve yatağa bağımlı hastalar üşümekte, sağlıkları bozulmakta veya var olan rahatsızlıkları daha da ileriye gitmekte.  Küresel salgının hüküm sürdüğü ve sağlık kurumlarından hizmet almanın zorlaştığı bir dönemde, bu durum insanları zor durumda bırakıyor. Sorunumuz, tv izlemeden, aydınlanmadan mahrum kalmanın da ötesine ulaşmış, insan sağlığını etkileme boyutuna varmıştır. Günlerce elektrikleri kesik olan köylerimiz var.”

GİRİŞİMLER SONUÇ VERMEMİŞTİ

Çevre yerleşim birimleri ve komşu illerde bu TÜR sorunların yaşanmadığına dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Bu ilçenin sorunlarından ve çözümlerinden sorumlu iki kurum olarak, yaptığımız araştırmalar ve gözlemlerimiz, enerji kesintisi sorununu sadece ilçemizde kronik bir sorun olarak yaşanmaktadır. Daha önce bazı girişimlerde bulunulmasına rağmen sonuç da alınamamıştır. Ereğli ilçemizde de, kısmen bu sorun yaşanıyor olsa da, Düzce iline bağlı komşu ilçeler Akçakoca ve Yığılca'da enerji kesintisi bu kadar ciddî boyutta yaşanmamaktadır. Keza, Bolu ili ve en ücra köylerinde de enerji kesintilerinin sorun teşkil edecek düzeyde olmadığı elektrik alt ve üst yapısının yıllar önce yenilendiği anlaşılmıştır. Bu veriler ışığında bakıldığında, ilçemiz elektrik hattı alt ve üst yapısının artık miadını tamamladığı ve ihtiyacı karşılayamayacak durumda olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunu önümüzdeki yıllarda da yaşamamak için, soğuk havalarda planlı kesinti uygulayarak insanımızı daha da mağdur etmek yerine, yaz ayında, bugün yürütülen yeni hattı devreye alma çalışmalarına ilave olarak,  sorun teşkil etmesi muhtemel tüm hatların çevre düzenlemesi, alt ve üst yapısıyla birlikte yenilenmesinin, daha yerinde ve uzun vadeli olacağını düşünmekteyiz.”




Bu sayfayı yazdır

26.01.2022 15:16:51

Bu haber 644 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.388

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri